Sari la conținut

Casă pentru animalele fără adăpost

Noul adăpost oferă patrupedelor 350 de spații de cazare moderne, atât pentru câinii cât și pentru pisicile fără stăpân.

Investiția este rodul unei colaborări între o fundație neguvernamentală din Galați, care a strâns animalele de pe străzi, și una din Elveția, care a investit în construirea unui padoc.

Corina Grigore - președinte ONG "Ajutați-l pe Lăbuș": "Colaborăm cu fundația din Elveția de peste 4 ani de zile. Pur și simplu ne-au identificat, ne-au ales pentru că suntem oameni serioși. La nivelul Galațiului încercăm de foarte mulți ani, dacă nu să rezolvăm, să ameliorăm, cât de cât problema pe care pun câinii fără stâpân".

Susy Utzinger - președinte ONG din Elveția: "Am venit în România să verificăm câteva proiecte legate de bunăstarea animalelor și, în sfârșit, în Galați am găsit ceea ce am căutat. Chiar aveți mulți, mulți câini comunitari și, de asemenea, pisici fără adăpost și chiar am văzut acest proiect ca fiind perfect pentru a-l îmbunătăți".

Paraschiva Vintilă - consilier Consiliul Județean Galați: "Ceea ce s-a realizat la Galați, bine ar fi să se realizeze peste tot în țara noastră, pentru că, într-adevăr, problema câinilor comunitari a rămas încă o problemă".

Pe raza județului Galați există, în momentul de față, două adăposturi pentru câinii comunitari care au, în total, peste 2.000 de spații de cazare ocupate în întregime.

Planurile elvețienilor prevăd extinderea, în viitor, a adăpostului pentru animalele fără stăpân, asta în contextul în care, spun aceştia, pe străzile Galațiului se găsesc peste 12.000 de maidanezi.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David