Sari la conținut
News Alert

Ceartă pe o bucată de drum

Mărul discordiei dintre primarul municipiului Tecuci şi reprezentanţii Consiliului Judeţului îl reprezintă drumul judeţean DJ251 G, mai exact o porţiune de 100 de metri, de la ieşirea din Tecuci spre localitatea Matca.

Primarul municipiului Tecuci spune că din toamna anului trecut a sesizat Consiliul Judeţean pentru a asfalta drumul, însă în zadar.

Daniel Ţuchel, primarul municipiului Tecuci: "Eu administrez ce îmi aparţine mie, iar Consiliul Judeţului ce le aparţine lor. S-au făcut măsurători, o să se mai facă, dar cetăţenii în continuare dau în judecată Primăria Tecuci pentru găurile care sunt acolo şi le-am sugerat, am şi pus un baner acolo să facă acţiuni în judecată împotriva Consiliului Judeţului pentru că drumul este administrat de către Consiliul Judeţului Galaţi".

De partea cealaltă, reprezentanţii Consiliului Judeţului se apără şi spun că s-au făcut mai multe modificări în Planul Urbanistic General şi nu se mai ştie exact în administrarea cui se află cei 4,5 kilometri de drum.

Costel Fotea, county-manager CJ Galaţi: "O porţiune de 1,8 kilometri este a municipiului Tecuci. După aia 270 de metri sunt ai Consiliului Judeţean, 460 de metri sunt ai municipiului Tecuci, 430 de metri sunt din nou ai municipiului Tecuci, 1.5 kilometri ai CJ, iarăşi Tecuciul, iarăşi Consiliul Judeţean. Asta a fost marea problemă şi s-a creat astfel o confuzie".

Cele două autorităţi şi-au declarat război, ajungându-se până la jigniri şi chiar plângeri penale.

Daniel Ţuchel, primarul municipiului Tecuci: "Domnul Năvodaru şi-a permis să mă insulte, să mă calomnieze la telefon. Drept urmare i-am făcut o plângere".

În replică, şeful Direcţiei de Drumuri Judeţene spune că el a fost jignit de primarul municipiului Tecuci.

Nicu Năvodaru, director Direcţia Drumuri CJ: "Eu am patru martori când a vorbit cu mine şi el m-a făcut nesimţit. El m-a făcut nesimţit. Şi ca atare eu nu mai am ce să discut cu oameni din ăştia."

Costel Fotea, county-manager CJ Galaţi: "Acum că domnul primar şi Consiliul Judeţean mai au nişte dialoguri mai pe contre, neprincipiale, dar asta nu e o problema. Problema este că cetăţenii au avut de suferit şi ne pare rău şi ne cerem scuze."

În timp ce autorităţile se ceartă, şoferii se plâng că îşi strică maşinile pe segmentul respectiv de drum.

"Este o groapă care are 30 de centimetri, mi-a tăiat cauciucul. Acum eu trebuie să-l schimb. Paguba asta...asigurarea mi-o dă, nu mi-o dă nimeni. Dar sunt nevoit să-l schimb" spune un gălăţean.

"De ani de zile circul pe aici şi mi-am stricat maşina în permanenţă. În fiecare an mă costă foarte mult reparaţiile. Becuri, filamente, tot în permanenţă" spune un localnic.

Până când autorităţile vor şti care sunt limitele teritoriale şi cine are obligaţia să astupe gropile de pe drumul cu pricina, şoferii sunt nevoiţi să se înarmeze, zilnic, cu răbdare și să evite pe cât posibil craterele din asfalt.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu