Sari la conținut

Centrul pentru oamenii străzii, supraaglomerat 

Cele mai multe persoane care ajung în adăpostul de urgenţă trăiesc sub cerul liber. Zăpada şi gerul din ultima perioadă le-a alungat de pe străzi şi s-au refugiat în centrul municipalităţii unde primesc îngrijire medicală şi o masă caldă. Este şi cazul Iuliei Georgeta, o bătrânică care a ajuns în adăpost în urmă cu două zile.

Iulia Georgeta: "Am dormit într-o gara, am mai dormit la nişte prieteni, dar nu pot să apelez tot timpul. În Centru este bine, e cald, personalul e foarte primitor."

În această situaţie sunt şi alte persoane.

"Nu avem locuinţă, nu avem hrană. Stăm pe străzi, unde avem condiţii grele de supravieţuire" a spus un om al străzii.

Primăria a cerut Poliţiei Locale să monitorizeze cu atenţie persoanele fără adăpost, mai ales pe parcursul nopţii, când temperatura scade sub zero grade Celsius.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Persoanele asistate în acest centru vin doar cu acordul lor şi primesc cazare, masă şi conditii să îşi asigure igiena personală minimă".

Reprezentanţii Centrului se aşteaptă ca în perioada următoare tot mai mulţi oameni fără adăpost să apeleze la serviciile oferite în centru, care are o capacitate de 100 de locuri.

În prezent, în Centrul Primăriei sunt 110 persoane, iar numărul paturilor poate fi suplimentat până la 120.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Liviu Hagiu