CNVA, unul dintre cele mai bune licee din ţară

Data publicării:
cnva

Georgiana Dumitraşcu a avut 9,92 la Evaluarea Naţională. Şi chiar dacă a avut lucrări aproape perfecte, a fost printre ultimii admişi la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova, la Secţiunea Matematică - Informatică.

Georgiana Dumitraşcu - elevă: "Mi-am dorit acolo încă din clasa a 5-a, fiind unul dintre cele mai bune licee din ţară şi acolo a intrat fratele meu acum 4 ani şi când am văzut că chiar se învaţă carte acolo mi-am zis că acolo trebuie să mă duc pentru că altundeva nu aş putea".

Tatiana Dumitraşcu - mama elevei: "Este o bucurie imensă. Cum să zic, fără cuvinte."

Anul trecut, colegiul craiovean a fost pe locul 2 pe ţară, însă acum reuşita a fost maximă.

Zamfirică Petrescu - director „Fraţii Buzeşti""Nu contează că suntem primii, pe locul 1 sau pe locul 2 sau pe al 3-lea, dar suntem în fruntea liceelor din punctul de vedere al mediei de admitere".

Anul acesta, Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti ocupă primele două locuri pe ţară, în funcţie de mediile de intrare. Este urmat de Colegiul Naţional Sfântul Sava din Capitală, Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanţa şi Vasile Alecsandri din Galaţi. 

La ultimul, nota de intrare a fost cu aproape 60 de sutimi mai mare decât anul trecut.

Vasile Ciuchină, director Colegiul Naţional Vasile Alecsandri: "Estimam că va fi o creştere de medie dar văd că este o creştere chiar accentuată faţă de anul trecut şi este cea mai mare medie de admitere din ultimii zece ani".

Printre cei admişi a fost şi un elev cu zece, iar prima clasă a liceului gălăţean este formată aproape integral din elevi olimpici.

Romeo Zanfir, profesor matematică Colegiul Naţional Vasile Alecsandri: "E greu din cauză că trebuie depusă o muncă susţinută, ore de pregătire, orele la clasă trebuie să le pregăteşti la cel mai înalt nivel din cauză că dacă ai elevi foarte buni şi pregătirea ta ca profesor trebuie să fie mult mai bună".

Anul acesta, aproape 80% din absolvenţii de gimnaziu care au susţinut evaluarea naţională au avut medii peste 5. Asta înseamnă cu aproape 10 procente mai mult decât anul trecut.

Topul colegiilor la Evaluarea Naţională 

1. Fraţii Buzeşti (Craiova) - ultima medie: 9,90 la matematică - informatică
2. Fraţii Buzeşti (Craiova) - ultima medie: 9,88 la ştiinţele naturii
3. Sfântul Sava (Bucureşti) - ultima medie: 9,87 la matematică - informatică
4. Mircea cel Bătrân ( Constanţa) - ultima medie: 9,87 la matematică-informatică
5. Vasile Alecsandri ( Galaţi) - ultima medie: 9,80 la matematică-informatică

Sursa: edu.ro

reporteri: Elena Alexandru, Georgiana Ciurea 
operatori: Ionuţ Tudorache, Ionuţ Mocanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri