Coadă la "Caravana Sănătăţii"

Data publicării:
caravana med pacient

Aglomeraţie mare, în acest weekend, la şcoala din comuna gălăţeană Corod.

Sute de săteni au aşteptat cuminţi la coadă pentru a-şi face analize şi a fi consultaţi gratuit de medici specialişti.

Oamenii au beneficiat de teste ale glicemiei, colesterolului, ecografii abdominale precum şi de consultaţii cardiologice, de reumatologie, dermatologice şi chiar ORL.

De un consult de specialitate a beneficiat şi tanti Ioana. Are 80 de ani şi nu şi-a mai făcut analizele de foarte mult timp. Pensia de doar 350 de lei pe lună abia îi ajunge să-şi cumpere pâine.

"Ioana Savastri, pacient: "Am făcut control la ochi că nu văd la distanţă şi la inimă. Este foarte bine că a venit această caravană pentru că nu mi-am făcut analizele de foarte mult timp, de mai bine de 10 ani"

Nu au fost uitaţi nici copiii. O echipă de medici pediatri i-a consultat pe micuţi din Corod.

"A avut un pic de roşu şi am fost la medicul de familie şi mi-a dat tratament. Am venit acum să-l vadă şi aici" a spus o mămică.

Ana Maria Dulea, medic ortoped pediatru: "La copii cele mai frecvente sunt virozele respiratorii, faringite şi cam atât. Din punct de vedere ortopedic am găsit destul probleme, cazuri ce nu pot fi rezolvate decât chirurgical".

În premieră, cu ajutorul unei clinici din Bucureşti analizele sangvine au inclus hemograma completă, trigliceridele, colesterolul şi glicemia, precum teste de screening pentru depistarea hepatitei B şi C.

Florentina Alexandra Ion, coordonator Caravana „Împreună pentru sănătatea rurală": "O anumită clinică din Bucureşti şi-a trimis aici asistenţi pentru a recolta sânge venos, până acum noi făceam doar glicemie, colesterol din sânge capilar, îi înţeapam în deget pe oameni".

După consultaţii, toţi pacienţii au primit scrisori medicale, trimiteri sau medicamente, în funcţie de necesitatea fiecăruia. Pacienţii vor primi la începutul săptămânii viitoare analizele prin poştă.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Marian Munteanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri