Sari la conținut
News Alert

Creşte numărul gălăţenilor cu viroze

Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârste între 5 - 14 ani, înregistrându-se 1.227 cazuri de infecţii respiratorii.

Şi numărul pneumoniilor este în creştere, în ultima săptămână au fost 537 de cazuri, dintre care 143 de persoane au fost internate în spital. De la începutul sezonului rece, au fost confirmate şi 5 cazuri de infecţie gripală.

Valentin Boldea, purtător de cuvânt DSP Galaţi: "De la începutul perioadei de monitorizare am înregistrat cinci cazuri confirmate de infecţii virale. Din păcate am înregistrat şi un deces prin infecţie gripală".

Chiar dacă numărul virozelor este în creştere, părinţii sunt sfătuiţi nu se alarmeze şi să nu apeleze la antibiotice înainte de a consulta medicul.

Florin Iordache, şeful Serviciului de Urgenţe Spitalul de Copii: "Merg la farmacii, apelează la antibiotice pentru că au văzut că fac febra, dar febra nu trebuie tratată cu antibiotic, există antitermice. În viroze antibioticele sunt contraidicate pentru că nu au efect asupra infecţiei virale, numai asupra microbilor".

Direcţia de Sănătate Publică face apel către Inspectoratul Şcolar Judeţean să ceară ca în toate unităţile şcolare să se facă dezinfecţie pentru a limita extinderea infecţiilor virale.

Diamanta Bulai, inspector şcolar ISJ Galaţi: "Evident că se face curăţenia obişnuită şi se folosesc substanţe dezinfectante atunci când se face curăţenie în spaţiile şcolare".

Pentru a evita îmbolnăvirile, medicii de famile recomandă să evităm spaţiile aglomerate, să ne spălăm pe mâini şi să consumăm cât mai multe lichide şi fructe.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operatori: B. Cazacu. M. Munteanu