Cros umanitar. 150 de oameni au alergat, sâmbătă, pentru a-l ajuta pe Alin care suferă de boala oselor de sticlă

Data publicării:
alergare cros

Zeci de pasionaţi ai sportului şi-au dat întâlnire la sfârşitul săptămânii trecute în cel mai mare parc din oraş. Aceştia au alergat 10 km, în speranţa că efortul lor îl va ajuta pe Alin.

Cristian Onofrei, organizator: „Încercăm şi noi să ne adunăm aici cât mai mulţi pentru ca pasiunea pentru sport să-l ajute cumva pe acest băieţel."

Participanţii la cros au acceptat imediat invitaţia, mai ales când au auzit că este vorba de un copil.

Mihai Vetrov, participant:  „E un lucru extraordinar că putem să ajutăm şi putem face lucruri bune pentru oamenii care au nevoie cu adevărat de asta."

Marius Buricea, participant: Este o boală grea şi mai ales pentru un copilaş de trei ani să sufere de asemenea boală. Adică să nu-şi dea seama, să nu înţeleagă ce este aceea copilărie, să alerge, să cadă, să se ridice, să plângă, să râdă."

Iniţiativa Asociaţiei „Iubim toţi oamenii" a fost apreciată şi de gălăţenii care se aflau la acea oră în parc şi i-au văzut pe cei care aleargă.

Oamenii care pot ajuta în acest sens să organizeze mai multe concursuri de acest gen pentru a ajuta persoanele care au nevoie de sprijin material şi moral" a spus un gălăţean.

Alin s-a născut cu boala oaselor de sticlă, însă părinţii au aflat diagnosticul abia în luna februarie a acestui an.

Liliana Miron, mama lui Alin: „Până anul acesta au fost nenumărate fracturi şi numai la picioruşe. A trecut deja printr-o intervenţie chirugicală la picioruşul stâng. Apoi i-a fost introdusă o tijă metalică, care după şase luni i s-a extras acea tijă. A trecut prin multe mititelul şi încă prin câte va mai trece."

Din păcate, singura soluţie pentru Alin sunt intervenţiile chirurgicale, ale căror costuri se ridică la 8.000 de euro.

dr. Valentin Boldea, purtător de cuvânt Direcţia de Sănătate Publică Galaţi: Deocamdată nu există decât un tratament suportiv de a încerca o creştere a rezistenţei osoase, dar din păcate, un tratament care să vindece această afecţiune nu există."

În august, copilul va fi operat, din nou, la picioare.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri