Sari la conținut

Curs de supravieţuire în natură. Tinerii gălăţeni învaţă să se descurce singuri în mijlocul naturii

Pe o ploaie măruntă, în zorii zilei, 23 de tineri din Galaţi au pornit într-o aventură în mijlocul pădurii aflată la 20 de kilometri de oraş.

Ionuţ Negru - reporter Digi24 Galaţi: "După mai bine de o oră tinerii au reuşit să monteze cortul militar, un timp bun pentru amatori. Specialiştii îl monteză în 15 minute. Este un cort de patru persoane care poate fi amenajat pe orice fel de suprafaţă. Este extrem de rezistent, structura metalică are câteva zeci de kilograme, iar pentru a-i testa rezistenţa putem urca pe acoperiş trei sau chiar patru persoane".

În natură riscurile de accident sunt mari. Aşa că tinerii au învăţat de la profesionişti cum şi-ar putea salva prietenii răniţi.

"Sunt nişte tehnici esenţiale pentru orice turist care pleacă pe munte, nu se ştie niciodată când ai nevoie de ele" a spus un tânăr.

"Dacă ruptura s-a produs în aceasta zonă şi este fractură externă, cu sângerare abundentă, garoul îl aplicăm deasupra rănii în aşa fel încât să nu afectăm rana respectivă" a învăţat un alt tânăr.

"Pădurea şi legile ei", activitatea la care au participat tinerii gălăţeni, este un proiect educaţional.

În prima etapă au fost instruţi tinerii cu vârsta între 14 şi 19 ani, iar în acest weekend a fost rândul studenţilor.

Reporter: Ionuţ Negru
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache