Debranşare cu scântei. Din cauza datoriilor, Centrul de Sprijin pentru Rromi a fost debranşat de la energie electrică

Data publicării:
curent camine

Căminele de nefamilişti, Liceul 3 şi Centrul de Sprijin pentru Romi au fost debranşate de la curent joi dimineaţă. Totul din cauza datoriilor foarte mari la compania de energie electrică: aproximativ 200 de mii de leia.

La uşa Centrului de Sprijin pentru Romi, câţiva absolvenţi de liceu aşteptau disperaţi adeverinţele de apartenţă etnică. Fără curent, calculatoarele şi imprimantele erau inutile.

Anamaria Şarpe - absolventă liceu: "Aveam nevoie de adeverinţă pentru înscrierea la facultate pe locurile speciale alocate romilor. Şi am aşteptat foarte mult, nu vreau să pierd înscrierea."

Narcisa Mahulea - absolventă de liceu: " Vreau să mă înscriu la facultatea de medicină şi farmacie şi nu am reuşit pentru că nu am luat recomandarea de la domna Gotu."

Conducerea liceului şi a Centului de Sprijin pentru Romi sunt la zi cu facturile. Restul locatarilor, nu. Iar facturile se emit la comun.

Viorica Gotu - reprezentantul Centrului de Sprijin pentru Rromi: "Exact astăzi când aveam cei mai mulţi beneficiari veniţi după adeverinţele de apartenenţă la etnia romilor, necesare în dosarul de înscriere la universitatea din Galaţi şi nu numai, având în vedere că e ultima zi, era aşa o fluctuaţie de persoane, mame, copii, care solicitau adeverinţe. Şi m-am trezit deodată că nu mai am curent."

La fel de nervoşi sunt şi locatarii din blocurile de nefamilişti. Cei care sunt vinovaţi pentru sumele restante.

"Ne-a venit 10 milioane pe lună. Noi muncim pentru cinci milioane, şapte milioane, de unde?" a spus un gălăţean.

În final, absolvenţii de liceu au obţinut adeverinţele necesare din alt sediu al instituţiei. Cât despre debranşare, ea se va prelungi până când vor fi achitate facturile.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Lugi David, Florin Gâlcanu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri