Dependenţi de apa de la cisternă

Data publicării:
apa cisternaa

Mărioara Ivanov locuieşte într-un apartament cu două camere de la periferia oraşului. Din cauza vecinilor rău platnici, femeia a rămas fără apăm, iar acum este nevoită să o aducă de la cisternă.

"O zi da, o zi nu cărăm. Azi mai puţine bidoane că nu are cine să mă ajute, duminică mai multe că vine băiatul şi mă ajută" spuen doamna Mărioara.

De când îşi drămuieşte apa, maşina de spălat şi duşul au devenit obiecte de decor în casă.

Mărioara Ivanov, locatar: "Eu acum trebuie să mă branşez individual pentru că altă soluţie nu am".

Chinul oamenilor este şi mai mare de când temperaturile de afară au crescut, iar mulţi dintre ei nu au nici apă caldă. Cei mai supăraţi sunt locatarii bun platnici care sunt cu facturile la zi.

"Aşa ne chinum din două în două zile. Cărăm câte zeci metri, iar mă întorc iau sacoşele" povesteşte un gălăţean.

"Oraş portuar ...mai mare ruşinea. Avem atâtea râuri" spune alt localnic.

Mariana Stoianovici, locatar: "Car de la ţâşnitoare pentru că nu am apă. Nu am cu să mă spăl, nu am cu să îmi fac mâncare".

Direcţia de Sănătate Publică spune că apa din cisternă sau ţâşnitoare respectă parametrii de calitate, însă nu le recomandă gălăţenilor să o consume pentru băut.

Valentin Boldea, purtător de cuvânt DSP Galaţi: "Noi recomandăm ca această apă să fie folosită pentru activităţile casnice. Pentru apă de băut recomandăm populaţiei să achiziţioneze apa din comerţ îmbuteliată".

În acest moment peste 400 de blocuri din Galaţi nu primesc apă rece din cauza datoriilor. Soluţiile ar fi plata datoriilor sau separarea la apă.

Cornelia Arnăutu, purtător de cuvânt Apă Canal: "Numai pe asociaţiile sistate la acest moment avem în jur de 8,8 milioane datorii".

Cisterenele societăţii Apă Canal transportă, zilnic, 35.000 de litri de apă în cartierele oraşului. Potrivit medicilor, lipsa apei potabile poate duce la îmbolnăviri cum ar fi afecţiuni contagioase, hepatita A, tuberculoză sau enterecolite.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: M. Munteanu, B.Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri