Sari la conținut

Deszăpezire pe asfaltul curat

Pe imagini se vede tractorul dotat cu lamă şi perie cum trece pe asfaltul curat. S-a întâmplat în toiul zilei, undeva în centrul oraşului, pe cel mai important bulevard. Şoferii sunt cei mai deranjaţi de modul în care se acţionează în Galaţi.

"Mi se pare tragic. Nici nu are rost să discutăm. Sunt bani care..., noi plătim impozite degeaba, absolut degeaba" spune un şofer.

"Uitaţi în ce hal arată oraşul. Chiar am văzut eu personal, lama mergea degeaba. Cât mergea încet, să pună în funcţiune" declară alt conducător auto.

Cât despre utilaj, el aparţine societăţii de salubritate Ecosal Galaţi. Şefii instituţiei au văzut şi ei imaginile şi pun totul pe seama excesului de zel.

Ionuţ Pucheanu - director Ecosal Galaţi: "Nu s-a pus niciodată problema de a ieşi cu lama, ci doar cu peria din spate. Că oricum lama nu avea ce lua. Trebuia doar peria din spate să meargă. Acum, dintr-un exces de zel, al nostru.... a pus şi lama".

Adrian Obreja - reporter Digi24 Galaţi: "Dovada că acel tractor a ieşit pe teren fără niciun rezultat este această zăpadă, care se afla aici şi înainte de a apărea tractorul, dar şi după ce acesta a trecut cu lama şi peria pe asfalt".

Ionuţ Pucheanu - director Ecosal Galaţi: "Îmi dau seama, din punct de vedere al imaginii e o atingere gravă a imaginii noastre, şi aşa destul de pătată. Din păcate pe ăştia îi avem şi cu ăştia defilăm".

Muncitorul care a făcut deszăpezire fără să fie zăpadă va primi cel mult un avertisment scris.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Bogdan Cazacu