„Din inimă voluntar" pentru copiii din Nepal

Data publicării:
nepal

După cele două cutremure de 7.3 şi 7.9 grade pe scara Richter care au zguduit Nepalul în ultima lună, aproape trei milioane de oameni au rămas pe drumuri, fără hrană şi apă. Cei mai afectaţi de aceste seisme sunt copiii, care suferă de subnutriţie. Din această cauză, mai mulţi profesori din Galaţi au decis să sară în ajutorul celor mici.

Dana Katler, iniţiator campanie: „La început nu am ştiut ce să facem, cum putem să-i ajutăm, dar i-am întrebat şi ne-a venit această idee."

Campania „Din inimă voluntar" este destinată copiilor de la o şcoală nepaleză care acum nu îşi mai pot continua studiile, după ce totul a fost distrus.

Cristian Roman, profesor Şcoala nr.2 Galaţi: „Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de rechizite, pentru că totul a fost distrus în cutremur, dar şi uniforme şcolare şi foarte important o masă pentru copii."

După seismele violente, părinţilor din Nepal le este frică să îşi mai lase copiii la şcoală. Tocmai din acest motiv, cu banii strânşi reprezentanţii şcolii nepaleze vor să îi stimuleze pe cei mici.

Cristian Roman, profesor Şcoala nr.2 Galaţi: „Educaţia este foarte importantă, mai ales pentru o ţară atât de săracă ca a lor."

Cadrele didactice au ales această şcoală din statul Bageshwori deoarece timp de patru ani, profesorii gălăţeni şi cei nepalezi au lucrat la un proiect comun.

Dana Katler, iniţiator campanie: „I-am cunoscut aşa ca pe nişte colegi de-ai noştri şi ne-a impresionat foarte tare drama prin care au trecut şi trec în continuare."

Până acum, suma strânsă este modică, dar iniţiatorii cred că se vor strânge destul de mulţi bani deoarece este vorba despre copii şi viitorul lor.

„M-am pus în postura în care s-ar întâmpla acest lucru la noi în ţară. Şi de aceea am decis, din puţinul nostru, să donăm şi pentru alţii" a spus un donator.

„Mi-am dat seama că ar fi destul de rău dacă ni s-ar întâmpla şi nouă acelaşi lucru. Trebuie să aibă o şansă la educaţie, chiar şi cea mai mică dacă se poate" a spus un elev.

Cei care vor să doneze pot suna la numerele de telefon: 0747.503.550 sau 0747.816.122. Campania se desfăşoară până pe 12 iunie.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri