Doctoranzi în întârziere

Data publicării:
univ

70 de cadre didactice de la Universitatea "Dunărea de Jos din Galaţi" care nu au obţinut până acum titlul de doctor mai pot preda doar până la sfârşitul acestui an universitar.

Deşi legea Educaţiei prevedea că ei vor putea lucra până pe 9 februarie, o ordonanţă de urgenţă a prelungit această perioadă limită până în luna octombrie.

Bogdan Nistor - biroul de comunicare UDJ Galaţi: "Ne exprimăm speranţa că această prelungire va fi de bun augur pentru doctoranzi de a-şi termina studiile şi de a continua activitatea ca lectori sau asistenţi în cadrul facultăţilor Universităţii "Dunărea de Jos".

La Galați, potrivit reprezentanților universității de stat, există facultăți și specializări la care aproximativ 40 la sută dintre asistenți și lectori predau acum fără doctorate. Toţi și-au început lucrările de doctorat însă au amânat susţinerea tezelor până în ultima clipă.

Bogdan Nistor - biroul de comunicare UDJ Galaţi: "Acolo unde va fi cazul, probabil că vom fi şi noi înţelegători şi îi vom mai lăsa o lună - două, dar sperăm că nu se va ajunge în această situaţie".

Vasile Vaşliu este asistent universitar la Facultatea de Inginerie din Galaţi şi a amânat obţinerea tezei de doctorat.

Vasile Vaşliu, asistent universitar UDJ Galaţi: "Am început studiile doctorale în anul 2003 şi, prin tema primită, am avut de parcurs câteva etape importante. Sunt în faza de susţinere publică a tezei. Şi sper... nu că sper, sunt sigur că am să îndeplinesc criteriile impuse de către forurile superioare. Atât forul de la Galaţi, cât şi cel de la comisia superioară".

Profesorii cu experienţă de la universitatea gălăţeană spun că, în unele cazuri, au existat motive întemeiate pentru aceste întârzieri, dar şi situaţii în care doctoranzii au tras de timp.

Cătălin Fetecău - decanul Facultăţii de Inginerie UDJ Galaţi: "Au schimbat tema tezei de doctorat odată cu schimbarea conducătorului de lucrare. Asta ar putea fi o situaţie. Alţii, poate au fost mai puţini interesaţi de finalizarea tezei de doctorat".

Universitatea "Dunărea de Jos din Galaţi" are 14 facultăţi la care învaţă 12.000 de studenţi. Aici se desfăşoară în acest moment 55 de programe de studii cu licenţă, dar şi două programe de studii pentru doctorat.

Reporter: Tudor Neacşu
Operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri