Sari la conținut

Donaţii pentru spital

12 paturi electrice vor ajunge la Terapie Intesivă, acolo unde pacienţii aflaţi în stare critică au mare nevoie de condiţii bune. Astfel, va fi înlocuită o parte dintre cele 45 de paturi vechi, existente acolo.

Nicoleta Lupu - medic specialist ATI: "Se şi uzează. E un rulaj foarte mare în Terapie Intensivă. Şi atunci chiar şi aparatura pe care o avem se învecheşte, devine depăşită la un moment dat. În continuare dorim monitoare, în continuare ne-au promis o trusă de laringo-scopie pentru intubaţia dificilă."

Un set de instrumente pentru microchirurgie a ajuns la secţia de Arşi. La fel şi 15 saltele speciale pentru pacienţii care au suferit arsuri sau care stau imbolizaţi la pat o perioadă mai lungă.

Carmen Chelmuş - medic specialist Chirurgie Plastică: "Instrumentar de microchirurgie care ne este foarte util în desfăşurarea activităţii noastre, a doctorilor, a personalului implicat în îngrijirea bolnavilor."

Alte echipamente cum ar fi cărucioare şi instalaţii de injectare a aerului proaspăt au ajuns la Ortopedie şi la Unitatea de Primiri Urgenţe. O donaţie care se ridică la aproximativ 70 de mii de euro şi care vine în sprijinul eventualelor victime ale unor accidente petrecute în Combinat, dar şi celorlalţi pacienţi din întreg judeţul.

Bruno Ribo - director general ArceloMittal Galaţi: "După cum ştiţi, prioritatea numărul unu în Combinat este securitatea şi sănătatea în muncă, sănătatea angajaţilor. Şi cu siguranţă când sprijinim spitalul cu mijloacele modeste pe care le avem de fapt ne ajutăm pe noi înşine."

Nicolae Bacalbaşa - preşedinte CJ Galaţi: "În absolut toată omenirea sănătatea este o problemă de criză continuă, chiar şi în cele mai bogate şi dezvoltate ţări. Deci echipamentul de performanţă înseamnă şi o saltea anti-escară şi un pat, chiar şi un cărucior când eşti făcut bucăţi şi cu oasele rupte."

Conducerea ArcelorMittal a promis spitalului că în anul 2015 va mai face şi alte donaţii de echipamente medicale. Iar valoarea lor se va ridica la aproape 200 de mii de euro.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Ionuţ Mocanu