Sari la conținut
News Alert

Drogurile se cumpără de pe internet

Adrian Obreja - reporter Digi24: "După ce sunt alese produsele, astfel încât comanda minimă să fie de cel puţin 150 de lei, trebuie completat un formular. Nume, prenume, adresă şi număr de telefon. În doar câteva minute comanda este finalizată".

Coletul care pleacă spre destinatar este ambalat cât mai simplu, fără înscrisuri despre conţinut sau alte detalii care pot trezi suspiciuni.

Lucru pe care îl garantează chiar furnizorii pe paginele de internet, prin anunţuri de acest gen.

Adrian Obreja - reporter Digi24: "Coletul cu etnobotanice ajunge în cel mult 48 de ore la destinatar, prin Poşta Română sau prin curier rapid".

Autorităţile au intrat în alertă după ce mai mulţi tineri din Galaţi au ajuns în stare gravă la spital. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene Antidrog trag semnale de alarmă, fac declaraţii, dar nu se ia nicio măsură.

Între timp, numărul consumatorilor afectaţi de etnobotanice a ajuns la 52.

Lucica Grigorică - purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Galaţi: "Majoritatea au venit sau au fost aduşi de către familie, pentru că mulţi dintre aceşti copii au fost aduşi de către părinţi. Aveau simptome neurologice. De la agitaţie psihomotorie extremă şi tendinţe de automutilare până la stare de comă. Mulţi dintre ei aveau halucinaţii vizuale, auditive".

Fenomenul consumului de etnobotanice şi al comerţului online pare că nu poate fi combătut de autorităţi.

Au fost închise magazile de vise, au fost declarate interzise o serie de substanţe şi plante, dar degeaba.

Iar la Galaţi, aici unde a fost deschis primul astfel de magazin din ţară, criza etnobotanicelor a explodat din nou.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu