Sari la conținut

Drum ca după bombardament. DJ 251 este plin de gropi şi denivelări

Un drum al nervilor şi al capcanelor! Nu este vorba de un drum dintr-un cătun îndepărtat de lume, ci despre Drumul Judeţean 251, mai exact porţiunea de şosea de la ieşire din Tecuci spre Matca.

Drumul este unul plin de capcane pentru şoferi, care sunt nevoiţi să facă eforturi pentru a le ocoli.

"Drumurile sunt foarte proaste, găurile sunt mai mari ca maşinile. Praf am făcut maşinile" a spus un şofer.

Sătenii din Matca sunt cu atât mai supăraţi cu cât zeci de clienţi din toată ţara vin la ei în comună pentru a cumpăra renumitele legume.

"Sunt pieţe angro, sunt maşini care vin din toată ţara, vă daţi sema ce impresii işi fac despre ce e aici la noi" a spus un localnic.

"Clienţi vin din toată ţara, dar infrastructura lasă de dorit" a declarat alt localnic.

De-alungul timpului, drumul a beneficiat doar de câteva peticeli, nicio lucrare de reabilitare serioasă. Pe alocuri, s-a mai pus câte o plombă, care a cedat la scurt timp.

"A fost reparată acum doi ani, dar superficial" a spus un mătcaş.

"Plătitori de rovinete suntem. Drumurile sunt cum sunt, mai ceva ca dinţii la o babă ştirbă. Ne rupem maşinile" a declarat alt localnic.

De curând, Consiliul Judeţului, cel care păstoreşte drumul cuprins între Matca şi municipiul Tecuci, a alocat fonduri pentru reabilitare lui.

Lucrările vor începe, însă, cel mai devreme anul viitor, la primăvară.

Cornel Hamza, vicepreşedinte Consiliul Judeţului Galaţi: "Acolo sunt găuri puternice, cedări în fundaţie, se vor repara întâi acelea, sunt nişte activităţi premergătoare turnării covorului de asfalt. Nu se plombează şi cu asta basta. Se plombează, iar apoi se toarnă covorul asfaltic".

Până atunci, şoferii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare. În plus, cei care îşi vor strica maşinile în gropile de pe drumul judeţean pot cere despăgubiri în instanţă, administratorului drumului.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator:Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache