Sari la conținut

Drum judeţean, ca după bombardament. DJ 251 H este plin de gropi şi denivelări 

Un drum al nervilor şi al capcanelor! Aşa ar putea fi descris, pe scurt, drumul judeţean 251 H, mai exact porţiunea cuprinsă între comunele Valea Mărului şi Corod.

De-a lungul timpului, drumul a beneficiat doar de câteva peticeli şi nicio lucrare de reabilitare serioasă.

Şoferi sunt nevoiţi să meargă direct pe câmp, doar ca să nu-şi rupă în două maşinile.

"Groapa este până la jumătatea maşinii, sunt gropi pe care nu poţi să le ocolesti, mergi pe câmp. Când plouă nu ştii care e groapă mare, care e groapă mică. Acum le văd, le ocolesc" a spus un şofer.

"E pericol, e pericol. Rupem maşina în două" a declarat alt conducător auto.

După ani de nepăsare, în sfârşit, Consiliului Judeţean, administratorul drumului, a catadicsit să introducă cei 2,5 kilometri de şosea într-un program de reabilitare. Nu se ştie, însă, data exactâ când vor începe efectiv lucrările de modernizare.

Cornel Hamza, vicepreşedinte Consiliul Judeţului Galaţi: "Acolo sunt găuri puternice, cedări în fundaţie, se vor repara întâi acelea, sunt nişte activtăţi premergătoare turnării covorului de asfalt. Nu se plombează şi cu asta basta. Se plombează, iar apoi se toarnă covorul asfaltic".

Până atunci, şoferii care îşi vor strica maşinile în gropile de pe drumul judeţean 251 H pot cere despăgubiri în instanţă administratorului drumului.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache