Sari la conținut

Drum judeţean impracticabil. DJ 203K din Buzău este indicat turiştilor prin GPS

Porțiunea deteriorată din Drumul Județean 203 K pornește din centrul comunei Lopătari și măsoară zece kilometri, până în satul Plaiul Nucului.

Ruta este indicată de GPS turiștilor care vor să treacă peste munți, dinspre Valea Slănicului spre Valea Buzăului și apoi spre Brașov.

"Foarte prost drumul! Apare și pe GPS, dar o să întorc aici. Sper că nu îmi stric mașina" a spus supărat un turist.

Localnicii din satul Plaiul Nucului spun că din cauza drumului foarte prost tot mai puţine autobuze de călători și mașini cu marfă urcă în sat.

"Trăim în România. Zilnic fac drumul ăsta. E destul de prost. E drum județean, dar județul ce face? Plătim taxe și impozite și mașinile tot noi. Distribuim pâine, iar oamenii de la Plai nu o să mai mănânce pâine în curând din cauza drumurilor" a declarat şoferul unei maşini cu marfă.

,,Suntem izolaţi aici ......" a spus un localnic.

Sătenii au ajuns la capătul răbdării și vor ca Primăria să le repare drumul. Aceasta spune, însă, că a ajuns la fundul sacului, din cauza deselor reparații efectuate pe un drum aflat în grija Consiliul Județean Buzău.

Ion Gheorghe - viceprimar Lopătari: ""E catastrofal. La Plaiul Nucului sunt 766 de persoane și 254 de gospodării care sunt izolate. Autobuzul când vine seara, la ora 5, se dă lumea jos ca să poată trece gropile. Oamenii plătesc taxe și impozite, acciză la combustibil care se duc la drumurile județene și nu vine să bage un autogreder sau un buldoexcavator, ceva să facă șanțuri. Peste malul din dreapta dacă pică o mașină, mor toți oamenii".

În ultimii doi ani, pentru această porţiune de drum nu s-a alocat niciun leu pentru lucrări de întreţinere.

Laurențiu Gavrilă - secretar CJ Buzău: "Din păcate, din cauza ploilor și a transportului greu, se deteriorează frecvent. Singura soluție este întocmirea unui proiect european de accesare a unor fonduri pentru rezolvarea pe termen lung a acestei probleme. Din cauza condițiilor meteo din ultima perioadă suntem nevoiți să facem o reanalizare a priporităților pe drumuri județene".

Sătenii din Plaiul Nucului se roagă să nu aibă parte de necazuri, pentru că mașinilor de Pompieri sau de Salvare le-ar fi foarte greu să ajungă la ei.

Operator: Bogdan Vlădoi

Editor web: Dana Costache