Sari la conținut
News Alert

Drum prost, celebru pe internet

Drumul judeţean 240 A care leagă localităţile Cerţeşti şi Ghidigeni pare a fi desprins dintr-un film horror.

Pe o porţiune de 4 kilometri, drumul este impracticabil. În loc de asfalt, sunt doar gropi şi băltoace.

Starea în care se află drumul a fost prezentată de Ionuţ Dumitraşcu, profesor de sport la Şcoala gimnazială din Ghidigeni.

El a postat pe Facebook un mesaj în care se plânge că a stricat doua maşini într-un an pentru a ajunge la serviciu.

Ionuţ Dumitraşcu, profesor: "Aşa arată un drum judeţean în secolul 21. Nu avem pe unde trece din cauza băltoacelor".

Pentru a nu ocoli, zilnic, 40 de kilometri, Ionuţ este nevoit să treacă pe acest drum.

Ionuţ Dumitraşcu, profesor: "Fac naveta de două ori pe zi şi mi-am stricat maşina. Timp de vară, timp de iarnă nu circulă niciun organ să deszăpezească, să ne ajute cu ceva".

În această situaţie mai sunt şi alţi cinci profesori navetişti. Ca să schimbe lucrurile, ei au strâns peste 100 de semnături în care solicită Consiliului Judeţului să reabiliteze segmentul respectiv de drum.

Aurel Iancu, profesor: "Starea drumului este de tip Ev Mediu. Deplorabilă, gropi, şanţuri, vă daţi seama. E impracticabil. Facem slalom cu maşini, căruţe. Chiar şi cu bicicleta dacă merg, tot am probleme".

"Este impracticabil, foarte rău. Atât vara, cât şi iarna. Treceţi des pe aici? Da, foarte des. Zi de zi" spune un şofer.

În semn de protest, primarul comunei Cerţeşti a coborât din maşină şi a intrat într-o mocirlă.

"Dacă se unesc găurile şi bălţile cu siguranţă ne vom afla ca în Deltă şi vom avea nevoie de bărci. O să intru în apă să arăt domnilor deputaţi cum e la noi la Certeşti şi îi invit şi pe dânşii să vină la noi aici. Doamne ajută...Ahhh" spune primarul.

Edilii celor două localităţi spun că au făcut numeroase sesizări către Consiliul Judeţului. Au primit, însă, doar promisiuni.

Eugen Tăbăcaru, primarul comuna Ghidigeni: "Se pare că mai greu suntem auziţi din această zonă a judeţului pentru că suntem într-o zonă destul de departe şi de fiecare dată nu am fost luaţi în calcul".

Daniel Cotoranu, primar comuna Cerţeşti: "Nu a fost reabilitat de când mă ştiu eu, de 40 de ani. Nu l-am văzut niciodată reabilitat. Este un drum important pentru comuna noastră".

Consiliul Judeţului spune că anul acesta se va face doar o reprofilare a drumului. Nici vorbă, însă, de asfaltare.

Costel Fotea, county-manager Consiliul Judeţului Galaţi: "Reprofilare înseamnă să vii cu autogreder să îndrepţi şoseaua respectivă, să vii după aia cu un strat pe piată pe care să-l compactezi".

Pentru acest an, Consiliul Judetului Galaţi are un buget de peste 13 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor judeţene.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operatori: M.Munteanu, G.Mormoloc

Editor web: Dana Costache