Elevi terorizaţi de un coleg

Data publicării:
racovita liceu

Bătăi, injurii şi ameninţări. Asta trebuie să suporte, de aproape trei luni, elevii clasei a XI-a D de la Colegiul „Emil Racoviţă" din Galaţi.

Cel care îi terorizează este un coleg de clasă, transferat aici la începutul anului şcolar. Părinţii sunt speriaţi şi le e frică să-şi mai lase copiii la şcoală.

Daniela Andrei - mama unui elev: "Umblă cu diverse obiecte, şurubelniţe, bucăţi de plastic, pietre, holşuruburi, scuipă, loveşte, dă cu picioarele. Din motive neîntemeiate".

"Băiatul m-a sunat acum 20 de minute şi mi-a spus că Alexandru a coborât de la etajul 2 şi îl urmăreşte să-l bată. Sunt terorizaţi, loviţi, jigniţi, umiliţi" spune un alt părinte.

Nicoleta Stoica - mama unui elev: "Copilul meu a fost lovit în cap, fugărit în faţa şcolii, terorizat tot timpul".

Luni dimineaţă, o parte dintre elevi erau în faţa şcolii deşi se aflau în timpul cursurilor.

Bogdan Andrei - elev: "Trebuia să fiu la ore, dar nu am intrat, mi-e frică. Mi-e frică de el. Stau afară, prefer să fac absenţe, să pierd materia. Mai am un an să dau bac-ul şi nu pot să fiu la ore din cauza lui, că mi-e frică".

Elena Istode - elevă: "Eu ca fată am cele mai multe probleme, la începutul şcolii venea mă atingea, mă mirosea, îmi punea mâna pe corp, venea după mine la baie".

Elevul acuzat de violenţă are 19 ani şi a fost transferat de la un liceu din Brăila din cauza unor probleme similare.

Conducerea şcolii a alertat inspectoratul care l-a introdus într-un program special pentru elevi cu cerinţe educative speciale.

De 20 de zile, tânărul are un supraveghetor în permanenţă la ore. Cu toate astea nu poate fi ţinut în frâu.

Delia Humelnicu - director Colegiul „Emil Racoviţă": "El este tânăr, adolescent şi mai fuge. Efectiv aleargă doamna după el. Încercăm să luăm toate măsurile astfel încât copiii de la XI-D să nu fie în pericol".

Cu toate astea, cei de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională nu consideră situaţia una gravă. Ba mai mult, se recomandă ca elevul să rămână în aceeaşi clasă cu elevii agresaţi.

Grigore Ionaşcu - director CJRAE: "Punctul nostru de vedere a fost exprimat foarte clar. Acest copil să rămână la clasa XI-a D".

Disperaţi, părinţii au depus mai multe plângeri la poliţie.

Cristina Tatulici - purtător de cuvânt IPJ Galaţi: "Poliţiştii Secţiei 2 efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe".

După o evaluare realizată de psihologi, care va dura 30 de zile, în privinţa acestui elev se va lua fie măsura transferului la un alt liceu, fie va fi exmatriculat.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri