Elevii de 10, premiaţi de Guvern. La Brăila, 24 de absolvenţi de gimnaziu au primit 2.000 de lei

Data publicării:
diploma excelenta

Holul Inspectoratului Şcolar Brăila a fost prea mic pentru cei 32 de elevi eminenţi care au venit să primească banii oferiţi de Guvern: 2.000 de lei pentru absolvenţii de gimnaziu şi 3.000 de lei pentru tinerii care au luat bacalaureatul.

Deşi, ştiau că vor primi aceşti bani, elevii nu şi-au făcut niciun plan cu privire la cum îi vor cheltui.

"Nu ştiu. Chiar nu ştiu, o să mă distrez. O să-mi iau ceva ce-mi place" a spus o tânără..

Printre elevii merituoşi am întâlnit-o şi pe Alina Mustaţă, absolventă a Colegiului Naţional ''Nicolae Bălcescu''.

Alina Mustaţă - absolventă de liceu: "Sunt foarte fericită, sunt foarte mulţumită că a fost muncă grea şi acum e recompensată, e foarte bine."

Alina spune că şi-a dorit foarte mult să ia o notă mare însă, nici ea, nici familia nu se aşteptau la 10 curat.

Pasionată de chimie, încă din şcoala generală, tânăra îşi doreşte să lucreze în domeniul cercetării biomedicale, aşa că va pleca, din toamnă, în Scoţia pentru a studia Imunologia la Universitatea din Glasgow.

Alina Mustaţă - absolventă de liceu: "Este o universitate foarte bună. Este a 4-a din Scoţia şi se pune foarte mult accentul pe ştiinte biomedicale, pe ceea ce vreau eu. Şi am mai multe şanse după."

Radu Andrei a luat 10 pe linie la Evaluarea Nţională. Tânărul este un împătimit al concursurilor încă din clasa a 2-a şi nu ratează nici o olimpiadă la informatică, fizică ori astronomie. Întrebat de reţeta succesului...

Radu Andrei - elev de 10: "Nu ştiu, pur şi simplu. Nu mi se pare dificil să lucrez la mai multe materii. Am şi profesori care îşi dau interesul şi se vede".

Cu cei 2.000 de lei de la Guvern vrea să-şi cumpere o bicicletă sau un amplificator pentru chitară. Părinţii îl sprijină în tot ceea ce întreprinde.

Ioan Andrei - tatăl: "Face ceea ce-i place, forţat nu ar face nimic. Aşa, din proprie iniţiativă, face doar ceea ce-i place."

Judeţul Brăila s-a clasat pe primul loc în ţară la numărul de elevi de nota 10.

Reporter: Iuliana Chitic
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri