Sari la conținut
News Alert

Exproprieri în complexul Ancora şi pe strada Traian 

Pentru a fluidiza circulaţia, municipalitatea a decis ca pe strada Traian, pe sectorul Brăilei - Tecuci, pe o lungime de 528 de metri, să se lărgească carosabilul la patru benzi.

Realizarea acestui obiectiv presupune, însă, demolarea unui rând de case şi, implicit, despăgubirea proprietarilor. Valoarea exproprierilor a fost estimată de Primăria Galaţi la 5 milioane de lei.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Înseamnă evaluarea corectă a fiecărei proprietăţi pe care o vom expropria. Nu ne împiedică o eventuală contestaţie a unui proprietar de acolo să continuăm procesul de demolare/expropriere. Ştiu că e neplăcut pentru cei de acolo, ne cerem scuze, dar cred cerinţele oraşului trebuie să primeze".

Singurul consilier local care s-a opus exproprierilor de pe strada Traian a fost Cristian Dima. Acesta a părăsit şedinţa de Consiliu Local înainte de a fi votate proiectele de hotărâre.

Cristian Dima, consilier municipal: "Avem două gropi în Galaţi pe care le ocolim de trei ani de zile, nu reuşim să încheiem o stradă şi ne propunem să dărâmăm casele oamenilor, să întrăm cu buldozerul în ele că nu ne ajunge strada".

După demolarea garajelor de la Ancora, municipalitatea are în plan amenajarea unei parcări şi a unei artere de legătură între străzile Lăpuşneanu şi Roşiori.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "Am început demolarea şi ne-am lovit de actele de proprietate ale unor posesori de garaje din zona respectivă asupra terenului. Acolo vom face în regim de urgenţă odată cu adoptarea acestei hotărâri".

Cele două proiecte de hotărâre au fost aprobate de aleşii locali cu 18 voturi „pentru".

Reporter: Cornelia Mazilu
Operatori: I. Mocanu, G. Mormoloc