Faleza Dunării, fără privelişte la fluviu. Din cauza plantelor şi copacilor crescuţi prea mult, Dunărea nu se mai vede

Data publicării:
faleza fara dunare

Faleza Dunării, una dintre zonele reprezentative ale Galațiului este loc de promenadă. Deseori se organizează aici si concerte muzicale sau întreceri sportive.

În această perioada însă, vizibilitatea către Dunăre este serios afectată.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "O plimbare pe Faleza Inferioară a Dunării poate fi comparată mai mult cu o plimbare prin junglă. Şi asta din cauza copacilor şi plantelor care au crescut foarte mult şi pe care nimeni nu i-a tăiat. Din acest motiv, pentru a vă putea bucura de o astfel de privelişte la Dunăre, trebuie să parcurgeţi mai mult de un kilometru."

"Nu vedem nimic, absolut. E păcat că este o Faleză foarte frumoasă" a declarat o gălăţeancă.

"Sunt foarte mulţi copaci şi din cauza asta nu mai avem priveliştea Dunării decât în anumite locuri" a spus o altă localnică.

Reprezentanţii de la Gospodărie Urbană spun că plantele din zonă sunt tăiate primăvara şi toamna.

Doar la solicitarea Primăriei, pot interveni şi în alte perioade ale anului.

Daniela Stroie, purtător de cuvânt Gospodărire Urbană: "Avem în plan să intervenim şi în aceea zonă, denumită popular în zona amorfei. Dar mai aproape de începutul lunii august, în apropierea Zilei Marinei."

Patronii companiilor de turism sunt cei mai dezamăgiţi de lipsa de interes a autorităţilor pentru Faleză, în ciuda potenţialului enorm pe care îl are pentru a deveni o adevărată atracţie pentru turişti.

Traian Sandu, director companie de turism: "Sunt extrem de puţine lucruri pe care un turist ar putea să le ţină minte. Momentan, cum bine ştiţi există tabăra de sculptură în metal, există zona de promenadă, pontoane, dar se vede lipsa de viziune în a valorifica un potenţia natural excepţional."

Faleza Dunării din Galaţi este cea mai mare de pe întregul curs al Dunării, are 4 km lungime şi 50 de m înălţime.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Florin Gîlcanu, Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri