Farmaciile, la control

Data publicării:
farma control

Reprezentanţii Ministerului Sănătății spun că există o practică în rândul farmaciştilor să le ofere bolnavilor un alt medicament, în cazul celor compensate 100%, cu aceleași substanțe active, dar la un preț mai mare.

De cealaltă parte, farmaciștii se apără şi spun că în situaţia în care nu au pe stoc medicamentele solicitate, ei încearcă substituirea lor cu alte produse doar în cazurile absolut necesare și cu acordul beneficiariului.

Dacă pacientul vine cu rețetă se poate da un generic, dar cu acordul pacientului. Dacă rămâne la original, nu-i nicio problemă. Dacă dorește să plătească mai puțin la rețetă îi oferim alte generice. Deci nu, cu acordul pacientului nu-i schimbăm medicamentul, doar denumirea comercială" spune o farmacistă.

Majoritatea gălăţenilor care au mers în farmacii cu reţete compensate spun că nu li s-a recomandat să cumpere alte medicamente decît cele prescrise de medicul de familie.

Nu mi s-a întâmplat să-mi ofere altceva, întotdeauna iau aceleași medicamente" a spus un gălăţean.

"Eu, de obicei, nu înlocuiesc decât cu ce este prescris de medic pentru că am constatat că ce-i acolo e mai bun" a declarat o femeie.

Elena Vrabie, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate: „Am fost anunțați că vor fi echipe comune cu Direcția de Sănătate Publică și ni s-au solicitat persoane care vor face parte din aceste echipe, urmând apoi a primi ordinul și toate problemele de desfășurare ale acestui control."

Toate farmacile din judeţ vor fi controlate, iar dacă vor fi descoperite nereguli se vor aplica sancțiuni administrative.

Reporter: Marian Iancu
Operatori: Bogdan Cazacu/Luigi David

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri