Festival de şah pentru copii

Data publicării:
sah copii

Peste 100 de copii au participat weekend-ul trecut la cel mai mare festival şahist din regiune. Micii sportivi au văzut această competiţie ca o oportunitate de a se pregăti pentru întreceri mult mai grele şi mai importante.

Mihaela Trifoi, participant: „Am venit la Galaţi pentru că vreau să mă pregătesc. În scurt timp va fi Campionatul European şi antrenorul a ales acest concurs pentru că echivalentul concursului european."

Tinerii au venit toate colţurile ţării, şi nu numai, la acest concurs. La mese s-au aşezat şi sportivi din Germania, Irlanda şi Republica Moldova. Toţi cu gândul la victorie.

Laurenţiu Panfil, participant din Republica Moldova: „Copiii sunt foarte buni" + 00:45:26:07 - 00:45:29:06 „Sunt mulţi adversari foarte buni şi puternici. Mai vreau să merg la un concurs în Iaşi şi apoi mai vreau unul în Moldova."

Cristian Mihai, participant: „Eu cred că am avut performanţe destul de bune şi nu am pierdut nicio partidă. Deci ai şansa la medalie. Desigur că da."

Lucian Gâlea, organizator: „Încercăm să le oferim copiilor posibilitatea de a juca turnee puternice pentru a creşte în valoare. Ceilalţi mai începători să aibă ceva experienţă pentru campionatele naţionale."

Chiar dacă competiţia a fost una grea, cele mai multe emoţii le-au avut, ca de fiecare dată, părinţii.

„Emoţii? Ca de fiecare dată, ca la fiecare concurs. Ne-am obişnuit. Copiii sunt foarte bine pregătiţi şi orice poate să facă o suprinză frumoasă" a spus un părinte.

„Cu doi copii am venit, gemeni. Amândoi participă la categoria de 14 ani şi cu multe emoţii" a spus un părinte.

Ce este de admirat este faptul că acest festival a fost organizat de părinţii copiilor care joacă şah, aceştia înfiinţând un club pentru a-i sprijini pe cei mici.

Victor Mihai, părinte: „Ne-am gândit mai mulţi părinţi să ne facem un club al nostru. Toţi părinţii sunt membri şi ajută cum pot clubul. Inclusiv acest turneu este organizat cu ajutorul părinţilor."

Festivalul de Şah de la Galaţi s-a aflat la prima ediţie. La finalul acestuia, câştigătorii au primit diplome, medalii, cupe, dar şi premii în bani, de până la 300 de lei.

reporter: Mihaela Brazdeş
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri