Sari la conținut

Festivalul de comedie, la final

La finalul festivalului, cei mai buni actori au fost premiaţi. De pe lista juraţilor cu câştigătorii nu au lipsit gălăţenii.

Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină a fost câştigat de actriţa Petronela Buda, pentru rolul Nataliei Stepanovna din piesa „Cerere în căsătorie".

Petronela Buda, actor: „Mulţumesc publicului spectator care a primit atât de bine spectacolul nostru şi nu pot să spun decât că îmi doresc să ajungem cu acest spectacol în cât mai multe locuri din ţară sau din afara ţării şi să fie la fel de binevenit."

Teatrul Dramatic „Fani Tardini" din Galaţi a mai câştigat şi premiul pentru cea mai bună scenografie, dar şi premiul special „Mihai Mihail".

Distincţia a mers către Cristi Gheorghe, directorul teatrului gălăţean.

Cristian Ghoerghe, director Teatrul Dramatic „Fani Tardini" Galaţi: „De ce spun că nimic nu e întâmplător. Este decorul piesei <<Ţarul Ivan îşi schimbă meseria>>, piesă unde când aveam vârsta fiului meu, adică 6-7 ani, am debutat pe această scândură, piesă în care Ţarul Ivan era jucat de Mihai Mihail."

Premiile pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie au fost adjudecate de teatrul din Braşov. Alte distincţii au primit şi actorii din Botoşani şi Oradea. Juriul a avut o misiune grea în alegerea celor mai buni actori.

Cezara Dafinescu, actor: „Au fost foarte mulţi valoroşi, dar a fost foarte cinstit. Fiecare cu beţişoare. Un beţişor, un beţişor şi ce a ieşit a fost cinstit."

În cele 10 zile de spectacol, sala Teatrului Dramatic din Galaţi a fost plină, motiv de bucurie pentru organizatori.

Cristian Gheorghe, director Teatrul Dramatic „Fani Tardini" Galaţi:  Mă bucur că faţă de anul trecut publicul a fost în număr foarte mare. Este unul dintre cele mai importante evenimente, dacă nu cel mai important eveniment cultural al oraşului Galaţi. E bine că se face."

Festivalul Naţional de Comedie s-a aflat la cea de-a 26-a ediţie. Şi cum orice eveniment de anvergură are un final de top, festivalul s-a încheiat cu piesa „Ţarul Ivan îşi schimbă meseria", pusă în scenă de Teatrul Metropolis din Bucureşti.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Liviu Hagiu, Daniel Lare

Editor web: Dana Costache