Filme de Oscar în oraşul fără cinematografe. Festivalul a avut loc în grădina de vară a unui teatru din Galaţi

Data publicării:
film

Locuitorii din Galaţi s-au bucurat de filme de Oscar dar şi de producţii studenţeşti în cadrul Festivalului de Film Future Movie! Aceasta a fost singura ocazie pentru gălăţeni să vadă un film în oraşul lor, în condiţiile în care, de ani de zile, aici nu există un cinematograf.

Sergiu Dumitrescu, organizator Festivalul de Film: "Simt lipsa unui film, ca dovadă în prima seară la Selfie, care era film românesc, au fost foarte multe persoane, 1500. Nu aveau unde sta, au stat în picioare. Ieri, la Frozen desene animate, la fel."

Mai ales tinerii îşi doresc un cinematograf în oraşul de la Dunăre, pentru că sunt nevoiţi să meargă la zeci de kilometri distanţă pentru a vedea un film.

"Tot Galaţiul merge la Brăila. Cu toate că este un oraş mai mic decât al nostru. Noi ne rugăm tot timpul de primar să ne facă şi nouă un cinema, dar se găsesc scuze, nu ştiu exact ce se întâmplă." se plânge un gălăţean.

"De ce în alt oraş să dăm banii în loc să îi dam aici? Adică dacă tot este mall-ul, să fie şi cinema. Adică chiar dacă nu e 3D, dar măcar cinema."

Iar cei care au prins perioada cinematografelor din Galaţi, regretă că nu îşi pot duce copiii la un film în propriul oraş.

"Au trecut ani foarte mulţi. Copii nu vor şi ei la un cinematograf? Nici nu ştiu despre ce este vorba. Le tot povestesc cum era când eram şi noi ca ei, dar nu pot realiza până când nu văd."

Nu mai puţin de opt cinematografe existau acum 20 de ani în municipiul Galaţi. Cinci dintre ele au fost închise după ce clădirile în care funcţionau au fost retrocedate, iar restul din cauza numărului mic de spectatori.

reporter: Georgiana Ciurea
operator: Bogdan Cazacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri