Sari la conținut

Filme sub clar de lună

Organizată în jurul conceptului de „picnic şi cinema sub clar de lună", Caravana Filmelor NexT a reuşit să atragă în cele două seri peste 500 de gălăţeni. Spectactorii au vizionat în premieră în oraşul lor scurtmetraje ale tinerilor regizori, precum şi cinci scurtmetraje româneşti menite să prezinte o altă faţă a cinematografiei româneşti.

Delia Margu, coordonator Caravana Filmelor Next: "Publicul în general a reacţionat foarte bine. Mai ales că pentru ei a fost ceva nou. Au fost filme scurte, spre deosebire de filme de lung metraj, poveştile sunt diferite, subiecte diferite şi le-au primit foarte, foarte bine."

Marius Mitrof, consilier Direcţia Judeţeană pentru Cultură: "E un concept nou organizat de Societatea Filmelor Next din Bucureşti pe care noi l-am agreat şi am zis hai să organizăm şi în oraşul Galaţi. Se pare că publicul a venit în număr mare şi gustă astfel de gen de spectacole".

Gălăţenii au primit iniţiativa cu entuziasm.

"Era şi timpul să vină cineva cu ideea asta. Îmi plac mult filmele şi muzica şi mă bucur că au ales şi Galaţiul în această caravană" a spus un participant.

"Este o idee excelentă şi mă bucur că am putut să vin în această seară" a declarat un alt localnic.

Caravana Filmelor a poposit la Galaţi timp de două zile, iar următoarea oprire va fi la Bucureşti.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator:Florin Gîlcanu 

Editor web: Dana Costache