Sari la conținut

FOCŞANI. Drum judeţean, inamicul şoferilor

15 kilometri de drum judeţean în cea mai mare comună din Vrancea este distrus din cauza gropilor.

Porţiunile de drum care fac legătura între mai multe sate din comună Vulturu reprezintă un adevărat exerciţiu de răbdare pentru şoferi.

Georgiana Ciurea, reporter Digi24 Galaţi: "Pentru că gropile sunt imposibil de evitat în această zonă, şoferii care ajung pe acest drum judeţean sunt obligaţi să meargă cu maxim 5km/oră".

Situaţia durează de ani de zile şi este un coşmar mai ales pentru localnici.

"Dacă şi ăsta mai e drum judeţean. La ce naiba plătim noi atâtea rovinete, taxe peste taxe, pe astea nu le înţeleg" spune un şofer.

"Ieri mi-am distrus cauciuc nou. Cauciuc nou, din noiembrie. Aici, pe drumul acesta, chiar în sat" declară alt conducător auto.

În ultimii ani, primarul comunei a făcut nenumărate sesizări şi cereri la Consiliul Judeţean Vrancea pentru a repara drumul.

Nicuşor Păcuraru, primar comuna Vulturu: "Drumul de fiecare dată, e aşezat într-o poziţie, de fiecare dată când ninge îl umple de zăpadă şi de ploi îl distrug şi asta e situaţia drumului. Drumul este impracticabil de 3-4 ori pe ani".

În toamna anului 2014, drumul judeţean 204D a intrat în reabilitare. Lucrările au ţinut însă până la prima ploaie. Acum, acelaşi drum este din nou în atenţia Consiliului Judeţean Vrancea.

Marian Oprişan, preşedinte Consiliul Judeţean Vrancea: "Ne aflăm în plină iarnă, temperaturile din punct de vedere tehnic nu ne permit reabilitarea niciunui drum. Am anulat la finele anului trecut mai multe proceduri cu licitaţii tocmai din acest motiv, că nu aveam condiţii favorabile. Şi atunci când va veni primăvara îl vom reabilita fără nicio probleme".

În total, în 2015, în judeţul Vrancea vor fi realizaţi 52.500 de metri pătraţi de plombe şi reparaţii asfaltice.

La asta se vor adăuga lucrări de balastare pe aproximativ 130 de kilometri de drumuri judeţene, suma necesară pentru ele fiind de aproximativ 3,4 milioane de lei.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc