Sari la conținut

FOTBAL. Acuze dure pe tema banilor la Oţelul

Marius Stan - fost preşedinte FC Oţelul: "Pe lângă faptul că am trăit acel an fără contractul de sponsorizare, din banii de la UEFA, foarte mulţi, a trebuit să ne achităm şi datorii faţă de oameni care ne-au ajutat pentru atingerea acestui obiectiv". 

Potrivit primarului Marius Stan, cei doi sunt impresarul Ionel Codoban şi omul de afaceri Radu Călin, care ar fi creditat Oţelul până în momentul în care clubul şi-a putut permite să le returneze sumele.

Vlad Răpişcă - administrator special FC Oţelul: "Eu am vrut să se termine odată cu prostia asta cu nu ştiu cine a luat banii şi a furat banii. Eu vreau să spun că actele pe care le am, extrase de cont şi aşa mai departe îmi arată că în perioada octombrie 2011 - septembrie 2012 au fost cheltuiţi 14,5 milioane de euro".

Fostul preşedinte al Oţelului, Marius Stan, a ţinut să aducă şi o serie de acuzaţii actualului patronat al clubului.

Marius Stan - fost preşedinte FC Oţelul: "Vă aduc dumneavoastră. Şi dumneavoastră, şi organelor şi cui vreţi dumneavoastră o probă indubitabilă a jafului pe care aceşti ticăloşi l-au făcut la clubul acesta. Şi vă arăt, puteţi să filmaţi... poliţe de asigurare care s-au făcut până la 1 octombrie, după ce au preluat ei echipa în iunie, iulie, septembrie, deci până la 1 octombrie 4 milioane de euro au dispărut din cont pe aceste poliţe".

Vlad Răpişcă - administrator special FC Oţelul: "Nu eram implicat, ştiu că s-au făcut asigurări, dar sunt poliţe care sunt răscumpărate, banii s-au întors înapoi o mare parte dintre ei către clubul Oţelul Galaţi".

Oţelul a câştigat titlul exact în urmă cu patru ani şi, de pe urma participării în Liga Campionilor, a încasat de la UEFA în jur de 20 de milioane de euro.

După un an, clubul a fost vândut către omul de afaceri Dan Grigore Adamescu. În 2013, clubul a intrat în insolvenţă, iar în urmă cu câteva zile a şi retrogradat nmatematic în Liga a II-a.

Reporter: Marius Ţuca

Operator: Ionuţ Mocanu