Sari la conținut
News Alert

FOTBAL. Dacia Unirea a eliminat Oţelul din Cupă

În minutul 26, Stelian Nicoliţă a reluat cu capul din şase metri, dar s-a opus portarul Preda. La cealaltă poartă, Chipirliu a şutat pe lângă poartă din interiorul careului, iar prima repriză s-a încheiat 0-0.

Oţelul a forţat în debutul reprizei secunde şi a deschis scorul prin Ionuţ Miron în minutul 60.

Dacia Unirea a încercat apoi să egaleze, dar a ratat câteva oportunităţi de a înscrie. Gazdele au reuşit totuşi să marcheze cu doar două minute înainte de final: Alexandru Muscă a împins mingea în poartă după o bâlbâială în careul Oţelului.

În prima repriză a timpului suplimentar, Adăscăliţei a scăpat singur cu portarul gazdelor, l-a driblat, dar şutul său din unghi a fost deviat în corner.

La cealaltă poartă, bara l-a salvat pe portarul Oţelului, iar pe finalul primei reprize de prelungiri, Cosmin Stoian a încasat două cartonaşe galbene la un interval de doar câteva minute şi a fost elimina.

În minutul 111, Dacia Unirea şi-a concretizat avantajul şi pe tabela de marcaj: Gabriel Iosofache a marcat cu un şut puternic din interiorul careului.

Gazdele au primit apoi un penalti ca urmare a unui henţ comis de Murgoci, iar Alexandru Muscă a făcut dubla cu o execuţie sigură.

Scor final, 3-1, iar cele două echipe se pregătesc de reeditarea meciului în campionat, sâmbătă, tot la Brăila.

Alexandru Muscă - jucător Dacia Unirea Brăila: "Noi am sperat, am muncit, am alergat şi s-a văzut pe teren că am fost echipa care a câştigat".

Sorin Frunză - jucător Dacia Unirea Brăila: "A fost o victorie muncită, chinuită, dar ştiţi cum e: în viaţă ce e greu e mai frumos la sfârşit".

Alin Pînzaru - antrenor Dacia Unirea Brăila: "Am revenit, am dat dovadă de maturitate şi mă bucur că am făcut lumea fericită pentru că, aţi văzut, e dornică la Brăila".

De cealaltă parte, oficialii Oţelului au pus eşecul din Cupă pe seama ghinionului şi a arbitrajului.

Daniel Florea - antrenor FC Oţelul: "E îmbucurător că am început să jucăm, că băieţii au prins încredere, dar... nu ştiu... cu puţină şansă poate se termina 1-0 pentru noi".

Cristi Munteanu - director sportiv FC Oţelul: "Eu am fost foarte mulţumit din minutul 20 până în minutul 88 de această echipă. Dar repet: aceşti copii practic pleacă învinşi acasă de prestaţia unei brigăzi de arbitri care a fost jalnică".

Oţelul îşi poate lua revanşa sâmbătă în campionat, acolo unde brăilenii sunt lideri în seria întâi cu şase puncte obţinute în două partide. Gălăţenii sunt la polul opus, pe ultimul loc, cu două înfrângeri în primele două etape.

reporter: Marius Ţuca
operator: Ionuţ Mocanu

Pe aceeași temă