Sari la conținut

FOTBAL. Executare silită pe flancul drept

Muncitori în salopete, saci cu ciment, o mică betonieră şi mulţi stâlpi de fier bătuţi în mijlocul terenului. Nu se modernizează baza de sportivă „Zoltan David" a FC Oţelul ci are loc o executare silită.

O jumătate din teren plus o parte din tribună au fost retrocedate, iar actulaul proprietar a venit să-şi îngrădească proprietatea.

Dinu Cezar - avocatul proprietarului: "Ceea ce face să se ajungă la această situaţie de a turna ciment, de a face o îngrădire mai solidă, este faptul că s-a încercat o executare silită acum vreo doi ani, s-au bătut nişte ţăruşi pe aici după care au fost scoşi. Astfel încât au urmat alţi doi ani de procese şi urmează o îngrădire mai serioasă".

Cristiana Valmas, o gălăţeancă stabilită în Grecia în urmă cu 40 de ani a revendicat terenul care a aparţinut bunicilor săi şi încă din 1991 a obţinut titlul de proprietate.

Acum a intrat în posesie după ce a obţinut în instanţă 2.200 de metri pătraţi, fix în mijlocul terenului pe care se antrenează Oţelul.

Cristiana Valmas - proprietar teren: "Nu e plăcut ce se întâmplă, dar din partea mea totul e posibil. Dar din partea celorlalţi nu văd nicio.. .Deocamdată să intru în proprietate, să-mi îngrădesc proprietatea, să-mi fac cartea funciară unde îmi crează probleme".

Fotbaliştii Oţelului se văd nevoiţi acum să se antreneze pe doar o jumătate din teren. Asta după ce clubul au investit în anii anteriori un milion de euro în modernizarea bazei.

Daniela Cernat - avocat Oţelul Galaţi: "Practic, momentan nu pot spune nimic, ne-au luat ceea ce le aparţine. Le aparţine într-adevăr o parte a terenului, nu pot să vă confirm dacă este cea reală sau cea care nu e a lor. Păcat că Oţelul nu se mai poate antrena. Asta este cea mai mare problemă pe care o avem la ora actuală, cea mai mare durere".

Fosta campioană a României a fost nevoită se se mute la baza sportivă pe care se antrenau copiii şi juniorii după ce a retrogradat, iar ArcelorMittal a cerut evacuarea clubului de pe stadionul pe care echipa a jucat 33 de ani din cauza datoriilor.

Acum, fotbaliştii se vor antrena pe bucata de teren rămasă neîngrădită, urmând ca meciurile oficiale din liga secundă să fie jucate la Slobozia.

reporter: Adrian Obreja

operator: Ionuţ Mocanu