Sari la conținut

FOTBAL. Metalosport ar putea fuziona cu Oţelul

Dorin Butunoiu - preşedintele Metalosport Galaţi: "Eu aşa aş vedea formula. Să ne înscriem în ediţia următoare de campionat „Oţelul Metalosport Galaţi" şi în caz că promovăm să îi dăm denumirea Oţelul Galaţi, aşa cum îi şade bine, să aibă echipa emblemă a oraşului, pe zero, fără datorii financiare şi să plecăm la un nou drum".

Nu ar fi prima dată când cele două cluburi s-ar contopi. Povestea modernă a Oţelului a avut la bază chiar o fuziune cu Metalosport, petrecută la începutul anilor 80.

Mihai Ciobanu - fost jucător Metalosport şi Oţelul: "Ştiu că atât Metalosport, care era echipa Uzinei Cristea Nicolae, a Laminorului de Tablă Groasă, cât şi echipa Oţelul, care era a CSG-ului, făceau parte din aceaşi centrală siderurgică şi lucrurile se puteau face probabil mai simplu".

Conducerea Metalosport este de părere că noua echipă ar putea trece chiar în proprietatea autorităţilor locale, care să îi asigure finanţarea şi managementul.

Dorin Butunoiu - preşedintele Metalosport Galaţi: "Dacă se doreşte acest lucru, cu siguranţă acest club poate să aparţină autorităţilor publice locale şi să demareze un proiect frumos pentru fotbalul gălăţean".

Oţelul Galaţi a retrogradat în Liga a doua, însă, din cauza datoriilor financiare, riscă să nu mai înceapă campionatul. În schimb, Metalosport a rămas în Liga a treia şi, chiar dacă se confruntă cu probleme financiare, nu are datorii.

Reporter: Marius Ţuca
Operator: Ionuţ Mocanu

Pe aceeași temă