Sari la conținut

FOTBAL. Oţelul, cea mai instabilă echipă din Liga I

Rapid a folosit în total 45 de fotbalişti, pe următoarele locuri aflându-se, în ordine, Ceahlăul, Viitorul, U Cluj şi CSMS Iaşi.

De altfel, patru dintre primele şase echipe cu vestiar instabil au şi retrogradat în Liga a II-a.

Oţelul este, de asemenea, echipa care a înregistrat în acest sezon şi cele mai multe debuturi. Nu mai puţin de 20 de fotbalişti ai Oţelului au jucat pentru prima dată în Liga I în tricoul roş-alb-albastru.

Practic, aproape jumătate dintre componenţii Oţelului nu mai jucaseră în prima ligă românească înainte de campionatul recent încheiat. În total, în Liga I, s-au înregistrat 189 de debuturi în 2014 - 2015.

Nici pe banca tehnică a Oţelului nu a fost mai multă stabilitate. Echipa a începutu sezonul cu antrenorul german Michael Weiss, care a fost înlocuit la jumătatea turului de Tibor Selymes.

Secundul Daniel Florea a stat şi el pe bancă pentru o etapă, iar al patrulea antrenor, Florin Marin, a şi încheiat sezonul la Oţelul. Florin Marin admite că instabilitate la nivelul băncii tehnice nu are niciodată rezultate pozitive.

Florin Marin - antrenorul FC Oţelul: "Nu e vorba numai de pregătire, ci faptul nu ai timpul necesar. V-am mai spus că nu e uşor să preiei o echipă în timpul campionatului. Am spus că mi-am asumat riscurile, eram conştient de asta. Am sperat că reuşesc, dar ai nevoie şi de timp, nu? Nu o spun ca scuză".

Oţelul a încheiat sezonul 2014 - 2015 pe penultimul loc al Ligii I şi a retrogradat pentru prima oară în ultimii 24 de ani. Conducerea clubului face eforturi să găsească finanţare pentru continuarea activităţii şi în Liga a II-a.

Echipele care au folosit cei mai mulţi fotbalişti
Rapid 45 de jucători
Oţelul 42 de jucători
Ceahlăul 39 de jucători
Viitorul 38 de jucători
U Cluj 37 de jucători
CSMS Iaşi 37 de jucători

Sursa: Liga Profesionistă de Fotbal

Reporter: Marius Ţuca
Operator: Ionuţ Mocanu

Pe aceeași temă