FOTBAL. Suporterii vor echipa liberă

Data publicării:
protest suporteri otelul

Peste 100 de gălăţeni au ignorat temperaturile ridicate şi au ieşit duminică după-amiază în stradă. Cu steaguri, bannere şi tobe, suporterii echipei de fotbal Oţelul Galaţi au scandat timp de trei ore şi au cerut plecarea celor din conducerea clubului.

Cristian Dăuceanu, suporter Oţelul Galaţi:Să lase echipa liberă. Să o lase Adamescu, Marius Stan, cine o fi, care se ceartă pe chestia asta, să lase echipa suporterilor, să o lase a Galaţiului cum a fost şi până acum. Indiferet de situaţie. Poate să fie în liga a cincea, a patra, a treia."

În 2011, echipa de fotbal a Galaţiului a câştigat campionatul şi supercupa României, iar pentru participarea în Liga Campionilor clubul a primit peste 18 milioane de euro. Bani care au dispărut în mai puţin de patru ani.

George Munteanu, suporter Oţelul Galaţi: „De la o echipă campioană acum câţiva ani la o echipă în faliment care nu ştim care va fi viitorul ei."

Acum echipa se află într-o situaţie dezastruoasă. Clubul a fost evacuat de pe stadionul pe care jucătorii au evoluat ani de zile de către ArcelorMittal, administratorul complexului, din cauza unei datorii de 200 de mii de euro, iar jucătorii se antrenează pe un teren în mijlocul căruia se află un gard.

Alexandru Enache, suporter Oţelul Galaţi: „Ne-am dori ca această echipă să fie susţinută de foşti jucători, de glorii, cum ar fi Gelu Popescu sau Vali Şten sau Viorel Tănase, dar aceşti oameni nu au ce căuta în fotbal pentru că nu au habar şi au dus echipa unde au dus-o."

„Mă doare sufletul. Vă spun sincer. Îmi vine să plâng câteodată" spune un supoter.

În acest moment, Galaţiul nu mai are echipă de fotbal în prima ligă, după ce Oţelul a retrogradat.

reporter: Mihaela Brazdeş

operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri