Sari la conținut

Furt de haine de blană

Una dintre cele mai scumpe haine pe care hoţii au furat-o valorează 1.500 de lei. În maşina se mai aflau alte 54 de haine de blană, 23 de cojoace şi 36 de haine de piele. Toată marfa a rămas peste noapte în maşină, iar dimineaţă proprietatul a descoperit furtul.

Daniel Saicu - proprietarul mărfii: "La ora şase m-am trezit să-mi iau o cafea şi un coleg de-al meu zice: Daniel du-te la maşină că ţi-e tăiată maşina. Mergând la maşină am constatat că e tăiată maşina".

Cu ajutorul unui foarfece de tăiat tablă, hoţii au decupat o porţiune de aproximativ 30 de centimetri, cât să ajungă la mânerul interior. Au deschis apoi uşa şi au cărat toate hainele. Modul de operare i-a surprins chiar şi pe poliţişti.

Mihai Feraru - agent şef principal: "Modul de operare nu a mai fost întâlnit în Galaţi. Chiar asta ne-a mirat şi ne-am dat seama că sunt începători. Putea foarte simplu să spargă un geam şi intrau. Ei s-au complicat".

Hoţii au fost prinşi la câteva ore după comiterea furtului, iar hainele au fost recuperate. Unul dintre ei, cel care nu are antecedente, spune că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul respectiv.

Alin Preda - suspect de furt: "Le-am cărat cu maşina şi le-am dus la Smârdan. Le-am depozitat într-o baracă. Poliţiştii ne-au găsit la un bar".

În total, paguba se ridică la 50 de mii de lei. Poliţiştii au reuşit să o recupereze aproape în totalitate. Şase dintre haine nu au mai fost găsite. Acum, cei doi suspecţi se află în arestul poliţiei.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu