Sari la conținut

Gălăţenii nu-şi asigură locuinţele

Neîncheierea poliţei obligatorii, prin lege, se poate pedepsi cu amendă între 100 şi 500 de lei. Cu toate acestea, Direcţia de Fiscalitate a municipalităţii nu a aplicat nicio amendă.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Până în momentul de faţă nu am trimis amenzi şi nu s-au dat somaţii pe motiv că sistemul nostru informatic este incompatibil cu cel al bazei de date al PAID-ului, aşa numita bază comună a asiguratorilor".

În acest moment Direcţia de Fiscalitate a Primăriei nu deţine informaţii legate de asiguraţii de locuinţe, fără să se facă diferenţa dintre asigurarea obligatorie şi asigurarea facultativă.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Nu ne furnizează informaţii relevante pentru noi şi anume în mod expres care sunt persoanele care deţin asigurarea obligatorie pentru locuinţe".

Potrivit unor informaţii publicate recent de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, în judeţul Galaţi sunt înregistrate, în acest moment, 221.500 locuinţe, dintre care doar 23.200 de imobile au poliţa obligatorie încheiată.

Asta înseamnă că 10,4 la sută dintre gălăţeni sunt puşi la adăpost de în caz de calamităţi pentru că şi-au făcut poliţa de asigurare obligatorie.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Luigi David

Editor web: Dana Costache