Sari la conținut

Gălăţenii, somaţi să-şi plătească facturile 

Reprezentanţii societăţii de termoficare SC Apaterm au somat asociaţiile de proprietari cu datorii să-şi plătească facturile restante.

În caz contrar, Apaterm nu va putea să achite datoriile către Electrocentrale, iar aceasta, la rândul ei, nu-şi va mai plăti facturile către Romgaz.

Cristian Istrate, administrator special Apaterm: "Cei care nu ne plătesc şi nu vor să ne plătească partea noatră din factură în fiecare zi, le vom face plângere penală. Noi nu vom reporni sistemul decât acolo unde deja asociaţiile fac paşii şi funcţionează cu noi. Din 700 de asociaţii, doar 200 sunt cu datorii mici, la zero, ceee ce e fantastic de puţin".

În cazul în care încasările la Apaterm nu vor creşte, asociaţiile cu datorii nu mai primesc apă caldă şi agent termic.

Din păcate, măsura îi va afecta şi pe locatarii buni platnici.

Cristian Istrate, administrator special Apaterm: "Romgaz acum are acţionariat străin, sunt presaţi de criterii de performanţă. Înainte mai dădeau un telefon, lasă-i să treacă iarnă. Acum a înţărcat bălaia. Nu mai trecem iarna dacă nu se plăteşte".

În emisiunea Vocile Galaţiului, primarul Marius Stan a declarat că vina aparţine nu numai rău-platnicilor, ci şi a celor care au tolerat, de-a lungul anilor, neplata facturilor.

Marius Stan, primarul municipiului Galaţi: "A nu da căldură într-o iarnă este crimă, doamne fereşte să fie si o iarnă...este o crimă, dar este vina celor care au gestionat această fraudă şi o păcăleală la nivelul Galaţiului".

În acest moment, Apaterm are de recuperat de la populaţia Galaţiului datorii în valoare de 150 milioane de lei.

55 milioane sunt cuprinse în sentinţe definitive şi irevocabile puse în executare. 59 de milioane de lei fac obiectul unor procese în curs, iar 44 milioane sunt debite curente, neacţionate încă în judecată.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Gelu Mormoloc

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă