Sari la conținut

Galaţiul a intrat în febra tenisului

Trofeul Municipiului Galaţi 2015 are programate finalele vineri la dublu şi sâmbătă la simplu. Programul jocurilor este unul foarte încărcat întrucât luni va începe cel de-al doilea turneu futures programat la Galaţi.

De altfel, timp de o lună şi jumătate, Galaţiul va găzdui nu mai puţin de cinci turnee internaţionale.

Florin Şipoş - organizatorul turneului: "Avem cinci turnee importante, două de băieţi, care se desfăşoară, primul a început, astăzi a început tabloul principal, şi trei de fete, şi închidem cu un turneu mare cu premii de 25.000 de dolari".

Mihai Dumitrescu - arbitru ITF, supervizor al turneului: "Iarăşi, senzaţia mea, impresia mea este că în acest moment Galaţiul se află iarăşi pe o pantă ascendentă".

Aurel Vlaicu - city-manager Galaţi: "Vedeţi că am pornit această campanie de finanţare pe segmentele acestea care pot să aducă numele Galaţi acolo unde ar trebui să fie. Totuşi e în Top 10 să zic al oraşelor în România, Galaţiul, şi e nedrept să fie trecut acolo la „şi alţii".

Galaţiul a găzduit în ultimul an nu mai puţin de cinci competiţii de tenis majore. Este vorba despre trei turnee feminine, unul masculin şi un meci din Cupa Federaţiilor, disputat în luna februarie la Patinoar, între România şi Spania.

Reporter: Marius Ţuca

Operator: Gelu Mormoloc