Sari la conținut

Galaţiul, neatractiv pentru turişti. Operatorii vaselor de croazieră nu vor să oprească şi la Galaţi

Oraşul port Galaţi nu pare să atragă prea mulţi turiştii. Pretenţiile operatorilor s-au dovedit a fi prea mari.

Traian Sandu, patron agenţie de turism: "Ar fi fost un program opţional, care prevedea vizita multor obiective, pe lângă faleză, vizita unor muzee, picnic într-o zonă apropiată, dar din nefericire nu am avut mijloacele, datorită infrastructurii şi a altor detalii, pe care nu le dezvolt acum să îi convingem pe operatori să oprească şi la Galaţi."

Pe Elias l-am întâlnit în timp ce se plimba pe Faleza Inferioară a Dunării. Este venit din Los Angeles, împreună cu întreaga familie. A vizitat până acum Bucureştiul, Piteştiul, Braşovul şi Sighişoara, de care s-a îndrăgostit. La Galaţi îl atrage Faleza!

Elias, turist: "Am văzut Faleza de lângă Dunăre şi monumentele de pe Faleză. Nu ştiu foarte multe despre Galaţi, dar am o vedere din 1902, pe care o am de mult timp şi este despre strada Domnească."

Agenţii de turism şi-au stabilit deja anumite zone de atracţie, dar şi-ar dori ca autorităţile locale să se implice mai mult în viaţa turistică a Galaţiului.

Emanuela Turcu, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: "Într-adevăr Galaţiul nu a atras prea mulţi turişti în ultimul an şi asta pentru că nu sunt prea multe lucruri atractive în oraş. Noi ne străduim să îmbunătăţim infrastructura pentru că este una din chestiunile importante, care poate atrage turişti".

Există, însă, un terminal de pasageri care nu a fost folosit până acum. Pontonul plutitor, finalizat în 2010, are toate amenajările, dotările şi utilităţile necesare efectuării controlului trecerii frontierei, conform reglementărilor UE, dar va fi funcţional abia în momentul în care România va fi acceptată în Spaţiul Schengen.

Reporter. Georgiana Ciurea
Operator. Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache