HANDBAL. United, bronz la Campionatele Naţionale

Data publicării:
minihandbaliste1

Micuţele handbaliste de la United Galaţi au câştigat medaliile de bronz la Campionatele Naţionale desfăşurate la Tg Mureş.

Fetiţele antrenate de Săndica Asandei au ratat la limită prezenţa în finală, după ce au fost învinse de gazdele competiţiei cu 10 - 9. Au trecut, însă, uşor peste eşec şi au învins cu 13 - 6 în finala mică pe HC OK Oneşti.

Săndica Asandei - antrenor United Galaţi: "Din întreaga ţară au fost peste o sută de echipe înscrise, iar ele au obţinut locul al treilea pe ţară. Este o foarte mare performanţă."

Dorina Pârvu este una dintre componentele de bază ale echipei medaliate cu bronz la naţionale. Provine dintr-un centru de plasament din Galaţi, este premiantă la şcoală şi s-a îndrăgostit de handbal.

Dorina Pârvu - jucătoare minihandbal: "Prima dată nu ştiam ce e acela handbal, eu voiam să mă înscriu la atletism. Îmi plăcea foarte mult. Iar când domnul Sandu Cristian mi-a spus despre handbal a început să îmi placă."

Manon Cristoloveanu - director Protecţia Copilului: "Ceea ce mă bucură e că acest copil a fost descoperit şi a fost convins că meargă mai departe şi tocmai de aceea am încercat să luăm întotdeauna legătura cu antrenori de la diverse sporturi pentru a aduce cât mai mulţi copii pe calea performanţei"

Şi părinţii celorlalţi copii medaliaţi sunt mândri de reuşita echipei United Galaţi.

Daniel Miu - tatăl unei fetiţe: "Sportul îi ajută foarte mult să se dezvolte fizic, psihic..."

"E un sport frumos. Şi dacă i-a plăcut handbalul, am zis duceţi-o la handbal" a spus o bunică.

Reporter: Marius Ţuca

Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri