Sari la conținut

HOCHEI. Calificare istorică pentru Dunărea Galaţi

Corona Braşov a deschis scorul în minutul al nouălea prin Martin Saluga, care a profitat de o greşeală din apărarea gălăţeană.

Sergii Cernenko a egalat cu două minute înainte de finalul primei reprize după o bijuterie de dribling. Cele două echipe s-au anihilat reciproc până în ultimul minut de joc.

Vitali Donika a făcut 2-1 pentru Dunărea şi părea că echipa gălăţeană are deschis drumul către finală.

Însă Corona a egalat după numai 16 secunde prin Arpad Mihaly, un gol care ducea meciul către prelungiri. Nu a fost, însă de acord Szabolcs Szocs, care a înscris pentru 3-2 când mai erau 30 de secunde din meci.

Pe final, braşovenii au scos şi portarul pentru a forţa din nou egalarea, însă tot gălăţenii au fost cei care au înscris. Golul nu s-a pus pentru că a fost marcat după terminarea timpului regulamentar.

Scor final 3-2 pentru Dunărea Galaţi, care va juca cu trofeul pe masă pentru prima dată în istorie.

Attila Goga - jucător CSM Dunărea Galaţi: "N-am cuvinte, de la extaz la agonie, de la agonie la extaz... este cel mai memorabil meci din cariera mea, pot spune asta. Fantastic, cu publicul care a fost aici alături de noi, n-am cuvinte... cel mai bun rezultat din istoria Galaţiului".

Cătălin Geru - jucător CSM Dunărea Galaţi: "Mă bucur enorm. E ceva deosebit pentru toţi cei care au fost astăzi, pentru toţi cei care s-au implicat pentru echipa asta, pentru acei nebuni frumoşi care au crezut în această echipă".

Marius Trandafir - antrenor secund CSM Dunărea Galaţi: "Deci a fost un meci ca o adevărată finală. La 2-2 s-a jucat până în ultima secundă. Cine a cedat nervos au fost ei... noi am fost cei care au câştigat, am fost mai pragmatici".

CSM Dunărea Galaţi va juca în premieră finala Ligii Naţionale de Hochei pe Gheaţă.

Cea mai mare proformanţă a hocheiuşlui gălăţean a fost stabilită în 1988, când Dunărea a câştugat Cupa României.

Reporter: Marius Ţuca

Operator: Marian Munteanu