Sari la conținut

În alergare pentru o cauză nobilă

Sute de gălățeni au participat la sfârșitul săptămânii trecute la o acțiune caritabilă. Ei s-au înscris la un semimaraton organizat de reprezentanți ai comunității locale și au alegrat pentru o cauză nobilă. Participanții au putut alege cauza pentru care au intrat în competiție.

După ce și-au făcut încălzirea, maratoniștii s-au aliniat la start și au pornit spre cursa umanitară.

Fie că au alergat trei kilometri, 7 sau 21, toți au fost motivați de același gând - să dea o șansă la o viață mai bună celor aflați în suferință și, de ce nu, promoveze mișcarea în aer liber.

Cristi Ochiu - organizator Semimaraton Galați: "Încercăm să învățăm oamenii, să-i educăm, ce frumos e și ce ușor e să faci filantropie, să donezi pentru cauze în care chiar crezi și să te implici nu numai la nivel declarativ, ci și faptic donând o anumită sumă de bani care de obicei, la concursuri de genul acesta se practică, taxa este peste tot, nu este nicăieri un concurs gratuit".

Vasile Cristea - președinte Asociația Persoanelor cu Handicap Galați: "O inițiativă foarte bună, e bun că se repetă, e a doua ediție. Efectul de anul trecut s-a cunoscut în cadrul asociației noastre, nu foarte mult, dar este un pas înainte".

Bătrâni, tineri sau copii, cu toții au vrut să facă mișcare, dar și să arate că este ușor să întinzi o mână celor care au nevoie de ajutor.

"Inițiativa este excepțională, excepțională, este tot ce lipsea ca să se miște comunitatea cumva" spune un participant.

"Prima dată când alerg o distanță așa de mare, sper să reușesc să termin cursa pentru că este o cauză nobilă" declară alt concurent.

"Dincolo de tăcere, vreau să merg și eu ca tine", pentru copilașii care își doresc să meargă, este primul meu semimaraton pe asfalt, o fac pentru Galați, o fac să zâmbim împreună" mai spune un participant.

Potrivit organizatorilor, la ediția de anul trecut, s-au strâns în jur de 20.000 de lei, bani care au fost donați asociațiilor nonfrofit din Galați.

Anul acesta, voluntarii estimează că vor strânge cam aceeași sumă.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Gelu Mormoloc

Pe aceeași temă