În frig, de sărbători

Data publicării:
frig

Este strigătul de disperare al unei femei de 65 de ani, cu diabet, hipertensiune, obezitate şi boli de inimă. Aşteaptă sărbătorile îmbrăcată gros şi se încălzeşte cu un reşou în camera în care doarme.

Elena Spulber, locatară: "Suntem şapte familii care nu au datorii şi stau toţi în frig. Ce sărbători sunt astea, pe frigul ăsta? Dar mai avem noi sărbători? Ăstea nu sunt sărbători, nu pentru noi domnişoară, nu sunt."

În apartamente fără căldură trăiesc şi restul vecinilor care nu au datorii la întreţinere.

Victor Nica, locatar: "Femeia mea a fost ieri la dispensar cu plămânul din cauza frigului din casă de aici. Trebuie să dea căldură neapărat. Eu nu mă pun cu centralele lui ăştia, cu tot ce au ei. Nu ai bani de centrale? Nu, nu am."

Florica Puşcaşu, locatar: "Eu sunt bolnavă, cu inima, am şi bronşită asmatică. Şi staţi în frig? Păi în ce să stăm? Şi uitaţi că eu sunt la zi. Cu nimic nu mă încălzesc. Stau îmbrăcată în pijamale şi îmi încălzesc sticle cu apă."

Neplata este motivul pentru care s-a ajuns în această situaţie. Toate cele 27 de asociaţiile care au datorii foarte mari şi plăţi foarte mici către Apaterm au căldura oprită. Există însă o urmă de speranţă pentru bun-platnici.

Mihai Costache, purtător de cuvânt Apaterm: "În cazul în care de pe o scară de bloc unul, doi, trei locatari înregistrează debite, dacă şi numai dacă preşedintele şi administratorul primesc un acord în scris al proprietarilor de blindare a caloriferelor, Apaterm va efectua această blindare. Şi se va da drumul la căldură? Absolut."

Şi de sărbători mai există o şansă ca unii gălăţeni, aflaţi în blocuri blindate, să primească căldură. Conform autorităţilor locale, echipele Apaterm sunt gata să repornească agentul termic dacă se face plata integrală a facturii pe luna noiembrie.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri