Sari la conținut
News Alert

Incidente la BAC

Supărat probabil că nu a rezolvat toate cerinţele la examen, în momentul în care elevul a mers să-şi ia lucrurile personale l-a înjurat pe profesorul supraveghetor care le avea în custodie. Deşi a fost rugat să se calmeze, tânărul a devenit şi mai recalcitrant, motiv pentru care au fost solicitaţi jandarmii. Cu toate astea, paznicul de la poarta liceului, care trebuie să asigure ordinea pe timpul examenului, susţine că nu s-a întâmplat nimic.

"Am înţeles că au luat un elev după ce a ieşit din probă. Nu a luat pe nimeni. Păi în dubă era cineva. Nu era nimeni. Ştiţi sigur că nu era nimeni? Sigur. Dar a fost un incident în cadrul liceului? Nu, nu a fost nimic" a spus paznicul.

Reprezentanţii jandarmeriei au o altă versiune.

Mircea Bădin - purtător de cuvânt IJJ Galaţi: "Probabil tânărul era recalcitrant pe perioada în care s-a hotărât sancţionarea lui, iar pentru a nu deranja examenul care încă era în desfăşurare colegii au hotărât să-l preia cu autospeciala jandarmeriei, să-l ducă la secţia de poliţie unde îi va întocmi procesul verbal de sancţionare contravenţională."

Doi candidaţi au fost excluşi din examen după ce au copiat, iar aceştia mai pot susţine proba abia peste două sesiuni. O tentativă de fraudare a examenului a avut loc la Liceul de Marină.

Mioara Enache - inspector general ISJ Galaţi: "Un eliminat am mai avut la centrul de examen Liceul Tehnologic de Marină. Atât. Pentru tentativă de copiat? Da, tentativă de fraudă."

Rezultatele la examenul de bacalaureat vor fi afişate, marţi, 7 iulie.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Dan Lare