Sari la conținut

Indicatoarele rutiere, ţinta hoţilor 

Cele mai multe indicatoare rutiere au fost furate de pe drumurile judeţene 251C Valea Mărului - Mândreşti, 251 A în dreptul localităţii Matca, 242 E Bereşti -Roşcani - Oancea şi 242 Cuca -Vârlezi.

Conducerea Consiliului Judeţului nu exclude ca, între timp, numărul indicatoarelor dispărute să fi crescut, însă spune că nu are posibilitatea să stopeze fenomenul.

Nicolae Bacalbaşa, preşedinte CJ Galaţi: "Cum le-am pus, 15 bucăţi au şi fost furate. Vreau să spun că sunt tăiate cu drujba, decis sunt tăiate de profesionişti. Metalul ăsta merge undeva la un centru de primire, centrele astea ar trebui supravegheate".

Dorin Butunoiu, consilier judeţean: "Am identificat la momentul respectiv ca posturile de poliţie, prin şefii de posturi ai poliţiei judeţului să preia printr-un proces verbal aceste indicatoare şi să răspundă de condiţiile în care sunt ele întreţinute în fiecare localitate în parte."

Amplasarea unor camere de supraveghere pe drumurile judeţene ar stopa fenomenul dispariţiei indicatoarelor, însă, această investiţie presupune costuri ridicate.

Costel Fotea, county-manager CJ Galaţi: "De dorit ar fi ca pe toate drumurile judeţene să montăm camere de supraveghere atât pentru ca aceste indicatoare să nu se mai fure cât şi pentru supravegherea traficului rutier".

O altă soluţie ar fi ca aceste indicatoare să nu mai fie fabricate din tablă şi fier şi, astfel, să nu mai fie atât de vânate de căutătorii de fier vechi.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Ionuţ Mocanu