Înșelată cu 20.000 de lei, prin metoda "Accidentul"

Data publicării:
inselaciuni prin metoda accidentul

Femeia în vârstă de 82 de ani își amintește că totul s-a petrecut fulgerător și că bărbatul de la capătul celălalt al firului a fost foarte convingător. Informația părea cu atât mai reală cu cât bătrâna a vorbit la telefon și cu așa-zisul fiu care plângea și o implora să îl ajute cu bani.

"Era ceasul 12, aud telefonul, sună. Zic, cine o fi Doamne? Mă duc, ridic receptorul. Am început eu să țip. Cum? Uite că ți-l dăm pe el și a lovit un băiat de 13 ani și îi dai banii și îi dăm la femeia aia să nu doarmă zece ani" a spus victima.

Ana-Maria Dobre - reporter Digi 24: "De teama ca fiul său să nu ajungă la închisoare, bătrâna a oferit informații prețioase presupușilor polițiști spunându-le că are 20.000 de lei, bani, pe care ulterior, femeia i-a înmânat unei persoane necunoscute, care s-a prezentat în miez de noapte, în fața casei, pentru a-i ridica."

Bătrâna i-a dat străinului banii fără să pună vreo întrebare, aşa cum, de altfel, fusese instruită de presupusul fiu. O zi mai târziu, pe 28 ianuarie, bătrâna a vorbit cu băiatul ei de la care a aflat că totul a fost doar o minciună şi toţi banii ei au ajuns pe mâinile unor escroci.

"De când a murit soțul, de 8 ani strângeam să-i fac pomeni și lui, și dacă mor eu să nu cheltuiască băieții, am strâns banii toți, gheață. Făceam economie, nu mâncam ce trebuia, ca să am, să mă îngroape băieții" a mai spus victima.

Ancheta este continuată de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, sub coordonarea unui procuror.

Jenel Șogor - purtător de cuvânt IPJ Brăila: "Imediat după primirea sesizării, poliţiştii de la Serviciul de Investigații Criminale au efectuat cercetări, iar în cauză au întocmit dosar penal sub aspectul infracţiunii de înşelăciune."

Polițiștii brăileni derulează în momentul de față, o campanie de conștientizare a populației în colaborare cu Biserica și Băncile din Brăila pentru prevenirea unor astfel de infracțiuni.

Jenel Șogor - purtător de cuvânt IPJ Brăila: "Poliția Română vă recomandă să fiți prudenți în cazul în care primiți un astfel de telefon și să nu dați curs solicitării indiferent de reacția emoțională de moment."

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție, numai anul trecut la Brăila au fost prinse în flagrant 4 grupări infracționale, care acționau prin metoda „Accidentul".

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri