Introducere în lumea antreprenorilor. 32 de elevi din Galaţi participă în această săptămână la Şcoala de Vară de la ArcelorMittal 

Data publicării:
antreprenori

În această săptămână s-a deschis, la Galați, Şcoala de Vară pentru elevi, organizată de Fundația Grupului ArcelorMittal și o organizaţie neguvernamentală.

Proiectul are în vedere pregătirea a circa 32 de elevi din Galaţi în obținerea de competențe antreprenoriale. Elevii vor realiza un proiect social, aplicabil la nivelul unui cartier al orașului.

Dorin Călin, manager de proiect: "Învaţă din experienţa reală. Învaţă ce este o piaţă reală, ce este un bussines real, lucrează cu diferiţi oameni, şi atunci toate aceste lucruri îi ajută pe ei să crească".

La cursurile și exercițiile practice participă voluntari din cadrul Grupului ArcelorMittal, veniți din Canada, USA, Brazilia, Africa de Sud, Belgia, Kazahstan, India, Turcia și Ucraina.

Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt ArcelorMittal: "Cunoştintele dobândite vor deveni un bagaj important pentru copii, vor primi şi nişte diplome de la fundaţia neguvernamentală cu care noi lucrăm."

Convinși că vor câștiga mult mai bine dacă vor avea propria afacere decât dacă vor fi, de pildă, angajați la stat, elevii gălățeni sunt nerăbdători să fie informaţi în acest domeniu.

"Vroiam să-mi dezvolt abilităţile de antreprenor, să reuşesc să mă descurc, să-mi dezvolt o afacere dacă am ocazia" a spus un tânăr.

Vineri, la închiderea școlii de vară, cele mai bune proiecte vor fi premiate.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Florin Gîlcanu

Editor web: Dana Costache 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri