Sari la conținut

Investiţii de milioane de euro în Combinat

Noua pompă de vid, de ultimă generaţie susține creșterea eficienței operaționale a combinatului și asigură un tratament mai bun oțelului lichid. Impactul ei este pozitiv şi în ceea ce priveşte aprovizionarea cu abur.

Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt ArcelorMittal Galaţi: "Un aspect major al strategiei noastre este creşterea eficienţei energetice și - în acest fel - îmbunătățirea competitivității la nivel local şi regional. Investiția va sprijini atât strategia noastră de reducere a costurilor, cât şi cea de îmbunătăţire a calităţii tablei produse la Galaţi".

Pompa de vid degajează oţelul lichid şi elimină hidrogenul, cu efect pozitiv asupra calităţii produselor finale, mai ales pentru tablele groase, în condiţiile în care pompa de vid anterioară utiliza abur de înaltă presiune, cumpărat din exteriorul companiei.

Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt ArcelorMittal Galaţi: "Investiţia face parte din Proiectul "Energize" al ArcelorMittal Europe, care are scopul de a reduce consumul de energie cu 15%, în următorii cinci ani".

Reprezentanţii combinatului au în vedere în acest an şi alte investii care să sporescă eficienţa energetică.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Gelu Mormoloc