Iohannis a cântat Imnul Naţional alături de Halep

Data publicării:
iohannis sabo

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns în Galaţi cu doar câteva minute înainte de deschiderea oficială a competiţiei. El şi-a onorat, astfel, promisiunea făcută Simonei Halep de a cânta împreună Imnul Naţional.

După emoţionantul moment, la care au fost prezenţi peste 4.000 de oameni, Simona Halep a deschis competiţia FED CUP cu un meci împotriva Silviei Soler Espinosa, meci pe care l-a câştigat cu 6-2, 6-1.

Simona Halep: "A fost foarte greu, la început am avut emoţii mari, fiind şi domnul preşedinte, fiind oameni importanţi în sală. Imnul a fost un moment emoţionant, aşa că am încercat să-mi relaxez un pic corpul, mintea şi să joc ceea ce ştiu".

Meciul lui Halep este prima competiţie sportivă la care noul preşedinte a participat de la preluarea mandatului. Gest lăudat de Ion Ţiriac şi Gabriela Szabo.

Ion Ţiriac - om de afaceri: "Prezenţa domnului preşedinte Iohannis, democratic ales, ne-a făcut o mare cinste şi onoare că a venit la deschiderea unui asemenea meci. În ce condiţii, atenţie să faci de la Bucureşti până aici 4 ore, e foarte bine că a venit domnul Iohannis să vadă cum se circulă, bănuiesc că se ştia el dinainte".

Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului şi Sportului: "Un gest foarte frumos pentru că arată deschiderea pentru sport, arată deschiderea că îi pasă de tot ceea ce se întâmplă în sportul românesc, mai ales că sportivii noştri care sunt în activitate şi în mare performanţă trebuie să simtă că statul român este alături de ei".

Pentru gălăţenii veniţi la meci, evenimentul a fost extrem de emoţionant. Iar urmaşele Simonei Halep nu au scăpat ocazia de a lua autografe de la echipa României.

Pentru acest eveniment, autorităţile gălăţene s-au pregătit temeinic timp de câteva zile înaintea deschiderii competiţiei. Străzile au fost luate la peticit, pe ici pe colo, în punctele esenţiale.

Competiţia FED CUP s-a desfăşurat în acest weekend, la Galaţi.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operatori: Bogdan Cazacu/Dan Lare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri